Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Άλλο ΠΑΣΟΚ ψηφίσαμε!!!

Ποια η σχέση των αρχών και των αξιών του ΠΑΣΟΚ του 1974 και του 1981 με το σημερινό ΠΑΣΟΚ; Απολύτως καμία και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πολιτική του είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Αν και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το έχουν συνειδητοποιήσει, κανείς δεν έχει προχωρήσει σε μια αυτοκριτική που θα οδηγούσε τουλάχιστον σε αποδοχή της αρνητικής κατάστασης. Δεν είναι λίγοι οι απλοί ψηφοφόροι που αναφέρουν χαρακτηριστικά... «άλλο ΠΑΣΟΚ ψηφίσαμε, και άλλο ΠΑΣΟΚ μας βγήκε». Βέβαια, μέσα στα 37 χρόνια που πέρασαν πολλά έχουν αλλάξει στην Ελληνική κοινωνία.
Όμως, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά. Θα μπορούσε να θεωρηθεί αδιανόητο πριν από 30 χρόνια το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κάποτε θα προχωρούσε σε μείωση μισθών και συντάξεων. Όμως αυτά γίνονται και μάλιστα από στελέχη που είχαν πιστέψει στην Αλλαγή και σε ένα κράτος κοινωνικής ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Πίστευε κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν το κόμμα που θα μας οδηγούσε στην ψήφιση του μνημονίου και της εκχώρησης πολλών δικαιωμάτων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο;
Η αλήθεια είναι ότι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα δεν γινόταν διαφορετικά. Το ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόσει πολιτική οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, ουσιαστικά αυτοκαταστράφηκε και διέλυσε την κοινωνική του εικόνα στους Έλληνες πολίτες.
Επίσης, εκτός των λαθών σε γενικό επίπεδο, έγιναν εγκληματικά λάθη και από τα στελέχη.
Πολλά απ’ αυτά δεν έδειξαν ότι σέβονται τις αρχές και τις αξίες της 3ης Σεπτεμβρίου, φέρθηκαν αλαζονικά και συνεχίζουν να φέρονται αλαζονικά. Δυστυχώς, έγιναν σοβαρά λάθη τα οποία κατέστρεψαν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία, μια εικόνα που δεν μπορεί πλέον να αλλάξει.
Αυτό που πρέπει να παρηγορεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι σε γενικές γραμμές έχει απαξιωθεί κατά κράτος το πολιτικό σύστημα της χώρας, οπότε μέσα σε μια ολική καταστροφή, αυτή του ΠΑΣΟΚ θα φάνταζε μηδαμινή. Όμως το χειρότερο που έχει συμβεί είναι ότι ο Έλληνας πολίτης δεν έχει μόνο απογοητευθεί από το πολιτικό σύστημα αλλά έχει εξοργιστεί...

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :