Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Επέστρεψε να δώσει τη μάχη.

Tην τελευταία στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε ότι η 8ημερη απουσία του από την Ελλάδα θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που ίσως καταφέρουν να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία.
Με την κίνηση του αυτή "δείχνει" και την κρισιμότητα της συγκυρίας που σίγουρα δεν επιτρέπει ανέξοδες ρητορείες Σαμαράδων και Φωτόπουλων που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια.
Όλα τα υπόλοιπα σενάρια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τα διακινούν όλοι όσοι έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της χώρας είτε για να επιβιώσουν πολιτικά είτε για να γιγαντωθούν οικονομικά. Δεν τίθεται κανένα ζήτημα παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν υπάρχει καμία σκέψη για πρόωρες εκλογές. Ίσως είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δίνει συντεταγμένα τη μάχη για τη σωτηρία.


Σχόλιο Blog : Νομίζω πως μετά τις ομιλίες στην ΔΕΘ, Σαμαρά, Παπαρήγας και Τσίπρα οι μάσκες έπεσαν. Η ανίερη συμμαχία της ηγεσίας της ΝΔ με τα κόμματα της αριστεράς είναι γεγονός και εκφράζεται με την άρνηση πληρωμών σαν πρώτο βήμα.
Ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να καταλάβει πως τις επόμενες μέρες θα παιχτούν τα πάντα.
Το σημερινό ακροδεξιό παραλήρημα του Σαμαρά με τις γνωστές εκθέσεις ιδεών για την οικονομία και το κλείσιμο του ματιού στις συντεχνίες σε συνδυασμό με την τελική μάχη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο το χάος και τη χρεοκοπία δεν αφήνουν περιθώρια αδιαφορίας.
Για πρώτη φορά ο Παπανδρέου φέρεται σαν Πρωθυπουργός.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :