Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση αποφάσισε ό,τι διέταξε η τρόικα


«Ναι» αμέσως και άνευ όρων είπε το υπουργικό συμβούλιο.
Την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί έναντι της τρόικας, χωρίς όμως να τις φέρει εις πέρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και υπό το «τελεσίγραφο» των Βρυξελλών για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για «οριστικές αποφάσεις», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου χωρίς το εφεύρημα της «προσωπικής διαφοράς», η επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και η διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα υπάρχει πλέον ένας μισθός για όλους του εργαζομένους του Δημοσίου, ο οποίος θα εξαρτάται αποκλειστικά από την προϋπηρεσία τους και όχι από το σε ποιον φορέα εργάζονται. Οι προσωπικές διαφορές στους μισθούς θα έχουν να κάνουν μόνο με τα πριμ παραγωγικότητας και κάποια μπόνους για την απόδοση που θα υπάρχουν.

Πηγή : http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=307512

Σχόλιο του blog : Κάτι θα βρουν οι λεγόμενοι "βαρώνοι δημόσιοι υπάλληλοι" (εφοριακοί κ. α.) και θα εισπράτουν τα πριμ παραγωγικότητας και μπόνους.
Πάλι οι χαμηλόμισθοι θα πληρώσουν τη "νύφη".

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :