Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί εξαιρούνται τα ακίνητα της εκκλ....;


Πριν από λίγες ώρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε 2.257 λέξεις για να μας εξηγήσει ότι το χαράτσι στα ακίνητα είναι ένα φοβερά δίκαιο μέτρο. Από τις 2.257 λέξεις, ο γενετικά φλύαρος Βενιζέλος αξιοποίησε μόλις 63 για την εξαίρεση της Εκκλησίας:

" Όσο αφορά τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα, έχει γίνει κάποια παρεξήγηση, γιατί εμείς παραθέσαμε την ισχύουσα διάταξη περί τέλους ακίνητης περιουσίας. Εμείς έχουμε πει -και το είπα και στη Θεσσαλονίκη, αν δεν με απατά η μνήμη μου- ότι εξαιρούνται τα εκκλησιαστικά ακίνητα που χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς και θρησκευτικούς λόγους. Δηλαδή, εξαιρείται ο ναός, εξαιρείται η αίθουσα διαλέξεων του ναού, εκεί που συνέρχεται το κατηχητικό".

Σχόλιο του Blog : Από τη στιγμή που ο κ.Βενιζέλος θεωρεί ότι ο τρόπος εφαρμογής του μέτρου στα ακίνητα είναι απόλυτα δίκαιος, αυτό σημαίνει ότι θεωρεί δίκαιο να απειλείται με διακοπή ρεύματος σε ένα ανοίκιαστο διαμέρισμα ένας άνεργος ή ένας οικογενειάρχης και να μην απειλείται με διακοπή ρεύματος πχ ο ιερός ναός της Μονής Πετράκη.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :