Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ σηκώνουν μπαϊράκι

Κομμάτια και θρύψαλα η πράσινη Κοινοβουλευτική Ομάδα.



«Βρισκόμαστε υπό συνεχή εκβιασμό» Οι βουλευτές έχουν αποσταθεροποιηθεί και από το µέγεθος και την ένταση των διαδηλώσεων. «Χάνουµε την επαφή µας µε την κοινωνία. Βρισκόµαστε σε απόσταση από τον λαό. Τέτοιες διαδηλώσεις γίνονταν το ‘90 επί κυβερ νήσεων Μητσοτάκη» έλεγαν την Πέµπτη στα πηγαδάκια στη Βουλή. «Ψηφίζουµε πράγµατα που δεν τα είχαµε διανοηθεί και υπό συνεχή εκβιασµό. Μας πάνε δόση-δόση και αυτό γίνεται εσκεµµένα για να περνάνε τα µέτρα» πρόσθεταν άλλοι. «Είναι δυνατόν να απολογούµαστε κάθε µέρα στους ψηφοφόρους, στους φίλους και στους γνωστούς µας επειδή δεν δουλεύει η κυβέρνηση, οι υπουργοί δεν ακούνε τίποτα και υπάρχει πλήρης αδυναµία να επιλυθεί και το παραµικρό πρόβληµα;» συµπλήρωναν τρίτοι.
«Δεν μπορώ να πάω σε μια ταβέρνα»
Ορισµένοι οµολογούν ότι έχουν πάψει να απαντούν σε άγνωστους αριθµούς επειδή τους βρίζουν οι ψηφοφόροι τους και άλλοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν άνετα στις εκλογικές τους περιφέρειες καθώς δέχονται συστάσεις από τις τοπικές αστυνοµικές αρχές να προσέχουν. «∆εν µπορώ να πάω µε την οικογένειά µου σε µια ταβέρνα στο χωριό µου, γιατί δεν ξέρω τι µπορεί να µου τύχει. Και δεν το αντέχω άλλο αυτό» λέει βουλευτής νοµού της Κεντρικής Ελλάδας. «Πώς θα κάνουµε προεκλογική εκστρατεία; Οποιος θέλει θα έρχεται να µας πετάει αβγά και γιαούρτια και θα µας προβοκάρει. Εγώ λέω να πάρω ένα τηλεφωνικό κέντρο και να µιλάω εξ αποστάσεως µε τους ψηφοφόρους µου» έριχνε την ιδέα ένας παλαιός βουλευτής και πρώην υπουργός.

«Το πολιτικό σύστηµα έχει τελειώσει!» παρατηρούν µε απόγνωση. Το κύµα των εκλογών του 2009 έφερε στη Βουλή µια άνετη πλειοψηφία για το ΠΑΣΟΚ και πολλούς νέους βουλευτές. Από αυτούς ελάχιστοι έχουν ελπίδες να επανεκλεγούν και όσο περισσότερο το αντιλαµβάνονται τόσο περισσότερο εξεγείρονται. «Εγώ τι φταίω; Γιατί πρέπει να απολογούµαι; Ούτε στις προηγούµενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συµµετείχα ούτε τώρα ασκώ εξουσία» λέει καθένας από αυτούς.





Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :