Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τελικά ο Σαμαράς αποδεικνύεται ολίγιστος.



Μέσα από ένα κρεσέντο ανακολουθίας ο αρχηγός της ΝΔ κατάφερε να κάνει πιο δυστυχισμένους τους οπαδούς του κόμματος της Συγγρού οι οποίοι στα πρόθυρα της κατάθλιψης προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις αυτοκαταστροφικές κινήσεις του.

Ο Σαμαράς έχοντας στο πλευρό του ανόητους συμβούλους αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος στη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Έτσι τις τελευταίες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι ο Σαμαράς επρόκειτο να μεταβεί στο Καστελόριζο για να βροντοφωνάξει από κει το προσωπικό του όχι. Λίγες ώρες μετά το ταξίδι διεψεύσθη βυθίζοντας στην απογοήτευση τους κατοίκους της θρυλικής νήσου οι οποίοι ήλπιζαν να γνωρίζουν από κοντά την Μαρία Σπυράκη.

Από νωρίς χθες το πρωί και σίγουρα μετά την συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και τις δηλώσεις του ο Σαμαράς έδινε την εντύπωση πως έχει βρει τον τρόπο να ματαιώσει το δημοψήφισμα και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Μόνο που καθώς νύχτωνε έβγαιναν στις τηλεοράσεις κάτι γραφικοί τύποι σαν τον Τραγάκη και έλεγαν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να απαντήσει σε μια συνταγματική εκτροπή, όπως είναι το δημοψήφισμα με κάτι αντίστοιχο-την αποχώρηση των βουλευτών της από τη Βουλή.

Στο μεταξύ κορυφαία στελέχη του κόμματος όπως ο Αβραμόπουλος όλο αυτό το διάστημα δοξάζονται με την επιδεικτική απουσία τους από το προσκήνιο και αφήνουν κάτι Μηταράκηδες, Σταικούρηδες και σια να καίγονται από την υπερβολική έκθεσή τους στα ΜΜΕ σε συνδυασμό με την παπαρολογία τους.

Με αντίπαλο μια λαομίσητη κυβέρνηση το σκορποχώρι της ΝΔ δεν κατάφερε να αρθρώσει μια πειστική πρόταση για την Οικονομία, ώστε να συγκινήσει τους πολίτες. Ο δε αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει την εντύπωση ενός ηγέτη που δεν έχει ένα σοβαρό άνθρωπο στο πλευρό του.

Πως μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα;

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :