Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τον έφαγαν οι νταβατζήδες

Οι εγχώριοι νταβατζήδες  σε αγαστή συνεργασία με τους τραπεζίτες των θαλασσοδανείων πέτυχαν μια εύθραυστη νίκη χρησιμοποιώντας σαν υποχείριό τους τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο νευρικός και καθόλου ψύχραιμος επικεφαλής της ΝΔ κατάφερε να κερδίσει την παραίτηση Παπανδρέου δίνοντας όμως γη και ύδωρ για να την εξασφαλίσει.
Ο δήθεν αντιΜνημονιακός Αντώνης Σαμαράς μεταβλήθηκε σε μια νύχτα  στρατιωτάκι της Μέρκελ και υποταχτικός της Τρόικας. Ότι με κόπο και σπυρί-σπυρί μάζευε σε δύο χρόνια τα κλώτσησε σε  μια νύχτα.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο υποτιμητικό από την εικόνα του σκληρού  Χρύσανθου Λαζαρίδη ο οποίος προσέρχεται ταπεινωμένος στο αρχηγείο του Βενιζέλου για να ενημερωθεί για τα σημεία της  συμφωνίας.
Κι ενώ η ΝΔ μετατρέπεται σε Πολιτική Άνοιξη, ο Παπανδρέου έχει την ευχέρεια να κεφαλαιοποιήσει την επιλογή δημοψήφισμα, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί το καλό του χαρτί στο δρόμο για τις κάλπες: Ένας λαικός ηγέτης «τιμωρήθηκε» από τους νταβατζήδες επειδή θέλησε να δώσει βήμα στους πολίτες, στο λαό.
Τι άλλο είναι το δημοψήφισμα παρά  η έκφραση του φιμωμένου λαού;
Θα μου πείτε- πολύ σωστά- ότι έπρεπε να το κάνει πριν μας βάλει στο Μνημόνιο.
Πράγματι έτσι είναι. Παρόλα αυτά έστω και αργά επιχείρησε να το διορθώσει.
Αντίθετα ο Σαμαράς  αλόγιστα και χωρίς τελικά να προσφέρει καμιά υπηρεσία στη πατρίδα του μπλέκεται σε μια επικίνδυνη περιπέτεια...

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :