Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο τραπεζίτης πρωθυπουργός.


Είναι μερικέςφορές που σου καίγεται ο εγκέφαλος αν πάρεις την κατάσταση στην Ελλάδα στασοβαρά.
Οπότε λεςνα τα πάρεις στην πλάκα μπας και γλιτώσεις τα χειρότερα από κανένα «επεισόδιο»που μπορεί να σου αφήσει μη αναστρέψιμες βλάβες.
Ξαφνικά οΠαπαδήμας έγινε ο σωτήρας της χώρας όταν πριν από μερικά χρόνια όλοι τον έβριζαν,αφού καθόταν σε μια καρέκλα διαφορετική από αυτή του πρωθυπουργού της μεταβατικήςκυβέρνησης της Ελλάδας.
Θυμίζω ότι απότο 1994 μέχρι και το 2007 ο Λουκάς Παπαδήμας ήταν Διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδος,ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον κατηγορούσαν για την κακή οικονομική εικόνα τηςχώρας, καθώς και για λάθος χειρισμούς.
Ο ΛουκάςΠαπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και καθορίζειτην πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων τουχρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Τηνπολιτική θέληση των τραπεζών που συμμετέχουν σε αυτά τα λόμπι εκπλήρωνε και οκ. Παπαδήμος όταν ήταν υποδιευθυντής της ΕΚΤ. Αποτελεί λοιπόν δοκιμασμένο μέλοςτης παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ.
Δεν πρέπεινα αναμένεται λοιπόν ότι να είναι αυτός που θα «χρησιμοποιήσει τις γνώσεις τουκαι τις επαφές του για να ωφελήσει τον ελληνικό λαό», όπως λένε τα παπαγαλάκια.Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου        
Σήμερα μερικάχρόνια μετά φαντάζει σαν το ιδανικό πρόσωπο που θα βοηθήσει να βγει η χώρα από τοαδιέξοδο ή τουλάχιστον για να δει φως στο τούνελ.
Εκεί έχειφτάσει η απελπισία μας.
Λες και ο κάθεΠαπαδήμας θα μπορεί μόνος του να πάρει μερικές αποφάσεις για θέματα που είναιπροαποφασισμένα.
Το «φίδι απότην τρύπα» τον καλούν να βγάλει, αλλά εκείνος επειδή δεν είναι κορόιδο, θα έχειζητήσει εγγυήσεις ότι δεν θα εκτεθεί.
Άρα θα πει ότιγια ό,τι έγινε δεν φταίω εγώ, αλλά οι προηγούμενοι και τον Φεβρουάριο ο επόμενοςπρωθυπουργός θα πει το ίδιο, με αποτέλεσμα η κοροϊδία του δύσμοιρου Ελληνικούλαού να συνεχίζεται επ΄ αόριστο.
Αυτό που έχωκαταλάβει είναι ότι δεν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί μαχητές, πολιτικοί που θα δώσουνσκληρό αγώνα για το συμφέρον της χώρας και που δεν θα γίνουν φερέφωνα τωνΕυρωπαίων εταίρων.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :