Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Δεν πείθετε ούτε τον εαυτόν σας...."Κύριοι" του ΠΑΣΟΚ.

Αναρωτιέμαι αν έχετε καταλάβει πόσο εκτός τόπου και χρόνου είστε σε σχέση με τους πολίτες.
Πως έχετε αποκλίνει 100% από όσα υποσχεθήκατε (π.χ. «λεφτά υπάρχουν»).
Αναφέρω χαρακτηριστικά τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας (18%), ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες, την απεγνωσμένη μετανάστευση των νέων μας σε άλλες χώρες, την εγκληματικότητα, τη φτώχεια, τους αστέγους, τα συσσίτια.
Φταίει για όλα αυτά το χρέος που σας «κληροδότησε» η ΝΔ το 2009;
Όχι μόνο.
Φταίτε κι εσείς που αποτύχατε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την κρίση.
Προέχει η σωτηρία της χώρας, λέτε τώρα!!!.
Αυτούς που είναι στην κατάθλιψη, με τα ψίχουλα που τους δίνετε, αυτούς που έχουν τάση αυτοκτονίας, επειδή δεν έχουν δουλειά και δεν έχουν ούτε ψωμί να φάνε, πότε θα σωθούν;
Αλλά εσείς, ως προφέσορες της πολιτικής, βρήκατε τι φταίει και αποφασίσατε την αλλαγή Αρχηγού, λες και ήταν μόνος του, δεν υπήρχαν υπουργοί, γραμματείς, "συμβουλάτορες".
Δεν μπήκατε στο κόπο να αφουγκραστείτε τις όποιες οργανώσεις υποτυπωδώς λειτουργούσαν, αφού και αυτές με τον τρόπο σας τις διαλύσατε, δεν λάβατε υπόψη σας, όχι μόνο, τους 700.000 που έλαβαν μέρος στις προεδρικές εκλογές, αλλά και τα 3.000.000 που σας ψήφησαν το 2009.
Αναρωτιέμαι ποιοί θα είναι υποψήφιοι για την αρχηγία.
Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι καρεκλοκένταυροι, κρατικοδίαιτοι και κομματικοδίαιτοι που μας κυβερνούν 30 χρόνια τώρα, από όλες τις κομματικές αποχρώσεις.
Δυστυχώς όμως οι υπάρχοντες χρόνιοι μηχανισμοί εκλογικής πελατείας στέκονται εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια αξιοκρατίας, προωθώντας συγχρόνως πρακτικές και νοοτροπίες ρουσφετιού και μάρκετινγκ, αναλώσιμων τηλεοπτικών προϊόντων. Πώς να προκύψει συνεπώς νέο πολιτικό δυναμικό, όταν οι σπουδές, οι προσωπικοί αγώνες, η πολιτική σκέψη και η επαγγελματική εμπειρία παραβλέπονται εις χάριν του «βολέματος» και της ψηφοθηρίας;
Πού να αφήσουν οι μηχανισμοί των δεινόσαυρων και των διαπλεκόμενων; Γιατί αυτοί έμαθαν τον πολίτη σε αυτό το σύστημα, στα τηλέφωνα σε όλους στις γιορτές, στο βόλεμα σε μια θεσούλα. Και έφτιαχναν συνειδήσεις και νοοτροπίες ζητιάνων και όχι πολιτών.
Ποια είναι η νέα γενιά στελεχών που αναδείχθηκε;
Που έμαθε, που χρησιμοποιήθηκε σταδιακά, που πολιτικοποιήθηκε; 
Πού είναι τα νέα άτομα, και δεν μιλώ απαραίτητα για άτομα νέα σε ηλικία, αλλά για ανθρώπους που θα μεταφέρουν και θα προωθήσουν νέες ιδέες, αναζητήσεις και απόψεις, που θα δώσουν νέα πνοή και ώθηση στη χώρα.
Ή μήπως τους παραγκωνίζατε μη και χάσετε τα "κεκτημένα" σας;
Τι κάνατε για το θέμα της βουλευτικής ασυλίας; (Θλιβερές περιπτώσεις βουλευτών να οχυρώνονται πίσω από την «ασυλία».) Τι κάνατε με το πόθεν έσχες των βουλευτών;
Τι κάνατε για τη φοροδιαφυγή; Τη φοροεισφοροδιαφυγή;
Τι κάνατε με τις γενναίες επιχορηγήσεις στα κόμματα στην εποχή των οριζόντιων περικοπών σε εισοδήματα και στην πληρωμή των χαρατσιών;
Τίποτα! Προχωρήσατε μόνοι σας.
Πήρατε αποφάσεις οι λίγοι για λογαριασμό των πολλών... χωρίς διάλογο, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς να λέτε την αλήθεια στον κόσμο!
Να μη χάσετε την πελατεία σας, να μη συγκρουστείτε με τις συντεχνίες, με τα συμφέροντα και τα απαράδεκτα προνόμια που εσείς είχατε δώσει στο παρελθόν στους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και των άλλων, ημών, συνδικαλιστών , στους οδηγούς ταξί, στους ιδιοκτήτες φορτηγών, στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στους δικηγόρους και στους μηχανικούς, στους εαυτούς σας. 
Και τώρα, που η αποτυχία γυρίζει σαν μπούμερανγκ, αναζητάτε τη λύση στα όργανα του κόμματος, στους πολίτες, στην κοινωνία...
Εμένα όμως με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Γιατί σε αυτό πίστεψα, στις αρχές, στο πρόγραμμα και στις σοσιαλιστικές αξίες του Κινήματος, και με αυτό στρατεύτηκα. Το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα όμως πώς θα κάνουμε νέο ξεκίνημα;
Πώς μπορούμε να απεμπλακούμε από το παρελθόν μας;
Να στραφούμε ξανά στον κόσμο που πλήττεται και που αλαζονικά η κυβέρνησή μας πολλές φορές πρόσβαλλε, με ισοπεδωτικές απαξιωτικές λογικές;
Με βεβαιότητα σας πληροφορώ πως κανένας δεν πείθεται πια! Ειδικότερα δε η γενιά 20-35 μάς έχει γυρίσει την πλάτη.
Ακόμη και το φιλικό μας περιβάλλον μάς αντιμετωπίζει με καχυποψία, ενώ είναι πλέον δύσκολο, για να μην πω αδύνατο, για κάποιους ακόμα και να περπατήσουν στον δρόμο.Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :