Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Διαγραφές και παραπομπές...


Τώρα που καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός από την ψηφοφορία και τιςδιαγραφές -  παραπομπές σε επιτροπέςδεοντολογίας, θα ήθελα να αναφερθώ, όχι στην ψηφοφορία την οποία ούτως ή άλλωςτην θεωρώ εσχάτη προδοσία από μέρους αυτών που την ψήφισαν, αλλά στις διαγραφέςκαι παραπομπές.

Δεν ξέρω τι λέει το καταστατικό της Ν. Δ. και του ΛΑ. ΟΣ γιατις παραπομπές και διαγραφές, γιατί ουδέποτε υπήρξα ψηφοφόρος τους πόσο μάλλονμέλος τους, γνωρίζω όμως πάρα πολύ καλά το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ που για 36 ολόκληραχρόνια υπηρέτησα σε όλες τις βαθμίδες της Ν. Ε. και Τ. Ο.

Ιστορικά το καταστατικό του ήταν το άλφα και το ωμέγα της λειτουργίαςτων οργανώσεων και του κεντρικού κόμματος (πρόεδρος, πολιτικό γραφείο κ.α.).

Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο για την διακίνηση ελεύθερωνιδεών και απόψεων και τις οποίες μπορούν να εκθέτουν τα μέλη του, ο λόγος γιαπαραβίαση του καταστατικού λοιπόν κατά πρώτων δεν ισχύει και κατά δεύτερον είναιπαράνομη η διαγραφή των 22 βουλευτών και η παραπομπή άλλων εννέα στην επιτροπήδεοντολογίας γιατί και η θητεία του προέδρου έχει λήξει καθώς και των οργάνωνπου παραπέμπονται.

Η θητεία του προέδρου έληξε από την στιγμή που παραιτήθηκε απόπρωθυπουργός, άρα δεν ισχύει η καταστατική παράταση, και η θητεία της επιτροπήςδεοντολογίας καθώς και όλων των οργάνων του κόμματος έχει λήξει από τον Μάιοτου 2011, γιατί το καταστατικό προβλέπει τριετή θητεία των εκλεγμένων οργάνωνσε όλες τις βαθμίδες.

Προτρέπω τους Ηλείους βουλευτές, Γιάννη Κουτσούκο, ΤάκηΑντωνακόπουλο, Τάκη Δημητρουλόπουλο, να αρνηθούν την παρουσία τους στο όργανοαυτό ως παράνομο.  

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :