Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσκόπηση φέρνει το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση

Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφει έρευνα της VPRC, που δημοσιεύεται αύριο στο περιοδικό Επίκαιρα, σε αντίθεση με τα κόμματα της Αριστεράς που αυξάνουν τις δυνάμεις φθάνοντας αθροιστικά το 43,5%! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρώτη...





δημοσκόπηση μετά την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής και των εξελίξεων του ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στις εκλογικές προτιμήσεις κατά μία μονάδα, σε σχέση με την έρευνα του Ιανουαρίου καταγράφοντας ποσοστό 11% από 12%.

Σημαντικές απώλειες και για τη Νέα Δημοκρατία που έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%, από 30,5% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.

Τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά με τη Δημοκρατική Αριστερά να φθάνει στο 16%, το ΚΚΕ στο 14% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%. Το ποσοστό του ΛΑΟΣ εξαιτίας της παρελκυστικής πολιτικής του αρχηγού του πέφτει στο 4,5% με πτώτικες τάσεις που να απειλείται ακόμη και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος, σφυροκπημένο από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή στα δεξιά του, που καταγράφει πάλι υψηλό ποσοστό, 2,5%.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συνεχίζουν να «μπαίνουν» στη Βουλή διατηρώντας ένα σταθερό ποσοστό γύρω στο 3,5%, ενώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά καταγράφει ποσοστό 2%, ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Το «άλλο κόμμα» καταγράφει ποσοστό 2,5% και η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φθάνουν στο 31,8%.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :