Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Στην Ηλεία οι υπάλληλοι αρνούνται να γίνουν οι εκλογές του ΠαΣοΚ στη Νομαρχία


Οι υπάλληλοι της πρώην Νομαρχίας Ηλείας βάζουν βέτο να γίνουν εκλογές του ΠαΣοΚ στα κτήρια της Νομαρχίας.
Με έγγραφο τους στον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με το οποίο ζητά να μην παραχωρηθεί κανένα κτίριο για εσωκομματικές διαδικασίες. Όπως επισημαίνεται δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη πρόκληση εάν τα δημόσια κτίρια μετατραπούν σε κομματικά γραφεία υλοποίησης εσωκομματικών διαδικασιών.

Το κείμενο της επιστολής έχει:

"Η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της, η συνοχή της κυμαίνεται σε οριακά σημεία και οι πολίτες έχουν χρεώσει την
σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση στο πολιτικό σύστημα που ασκούσε και ασκεί εξουσία και έχει λάβει αποφάσεις για την οικονομική μας εξαθλίωση και την κατεδάφιση του συνόλου των κοινωνικών κατακτήσεων.
Μέσα από αυτό το πρίσμα θεωρούμε ότι οι δημόσιοι φορείς θα πρέπει να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν με οποιαδήποτε τρόπο την κοινωνία και να οδηγήσουν σε δυσάρεστες καταστάσεις.
Και δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη πρόκληση εάν τα δημόσια κτίρια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοσίων Υπηρεσιών μετατραπούν σε κομματικά γραφεία υλοποίησης εσωκομματικών διαδικασιών.
Ο ρόλος των δημοσίων κτιρίων είναι να εξυπηρετούν τον πολίτη και όχι κομματικές διαδικασίες. Εάν τα κόμματα επιθυμούν να υλοποιήσουν ανοιχτές διαδικασίες μπορούν ελεύθερα να μισθώσουν ιδιωτικούς χώρους και εξοπλισμό, βοηθώντας παράλληλα με αυτό τον τρόπο και την τοπική οικονομία.
Σε μία περίοδο αναζήτησης θυτών από τα θύματα της οικονομικής κρίσης θα πρέπει όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε οι πράξεις και οι ενέργειές τους να είναι σε αρμονία με τα γενικότερα αισθήματα της κοινωνίας που υπηρετούν".

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :