Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Περιμένετε εκλογές; θα λλάξει τίποτα;


Η στάση των κομμάτων της Βουλής και των ΜΜΕ τους τελευταίους 5 μήνες, είναι ολοφάνερο ότι οδηγεί την χώρα σε μία συνεχή αναβολή των εκλογών. Οι "φίλοι μας οι Γερμανοί" μαζί με τα συνεργαζόμενα κόμματα στην Ελλάδα, παρακολουθούν κρυφά την πρόθεση ψήφου των ελλήνων, και προσπαθούν μέσα από τα ΜΜΕ, να διαμορφώσουν κοινή γνώμη που θα οδηγήσει σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα τους συμφέρει.

Θυμηθείτε την αρχική δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά, τον Νοέμβριο του 2011 : "οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το αργότερο στις 19 Φεβρουαρίου 2012 όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή της Κυβέρνησης ειδικού σκοπού". Έτσι βάφτισαν τότε την Κυβέρνηση του Τραπεζίτη Παπαδήμου για να δείξουν στον κόσμο ότι επείγει η κύρωση της συμφωνίας του νέου μνημονίου και μετά ακολουθεί η δημοκρατία...... Και φυσικά εκλογές δεν έγιναν στις 19 Φεβρουαρίου, γιατί εφευρέθηκαν νέοι λόγοι για την καθυστέρηση. Η ΝΈΑ "ΑΝΥΠΟΧΏΡΗΤΗ" ημερομηνία που έδειξε ο Σαμαράς ήταν μέσα στον Μάρτιο και μετά μέσα στον Απρίλιο και τώρα μέσα στον Μάϊο.
Καθίστε και σκεφθείτε, τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.
- Οι μισθοί και οι συντάξεις, έχουν μειωθεί κατά 50 - 70%.
- Η ανεργία επισήμως βρίσκεται στο 21%, αλλά εάν υπολογίσει κάποιος τους μη δηλωμένους ανέργους, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους υποαμοιβόμενους εργαζόμενους, τους υποαπασχολούμενους και ότι ο παραγωγικός πληθυσμός στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 50% του συνολικού πληθυσμού λόγω υπογεννητικότητας και μεταναστών, τότε η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα είναι κοντά στο 40%.
- Η πραγματική και δυναμική παραγωγική βάση της χώρας, δηλαδή ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός και η ναυτιλία, βρίσκονται στο ναδίρ της απόδοσης τους και αναμένεται νέα ύφεση.
- Η ύφεση που έφερε η μείωση των μισθών και των συντάξεων, οδήγησε στο κλείσιμο 1.000.000 μικροεπιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων που ήταν κυρίως χαμηλόμισθοι.
- Ο φαύλος κύκλος της μείωσης μισθών και εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έφερε νέες μειώσεις σε συντάξεις, νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, νέες απολύσεις.
- Το περίφημο PSI , που το επέβαλαν οι Γερμανοί ως προϋπόθεση για το νέο δάνειο του δευτέρου μνημονίου, οδήγησε σε μείωση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων κατά 12 δις ευρώ, με αποτέλεσμα να έρχονται νέες μειώσεις σε συντάξεις σύντομα.
- Από το PSI δεν θίχτηκαν οι τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού, γιατί τα χρήματα του νέου μνημονίου θα πάνε αποκλειστικά στην ανακεφαλαιοποίησή τους και την πληρωμή των ομολόγων που έχουν αυτές και οι ξένοι δανειστές.
- Τουλάχιστον 2000 αυτοκτονίες έχουν συμβεί από το 2009 μέχρι σήμερα, και ίσως να είναι πολύ περισσότερες γιατί δεν ανακοινώνονται όλες.
- Τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζες και οινόπνευμα.
- Στα σχολεία τα βιβλία αντικαταστάθηκαν από cd's. Εμφανίζονται νηστικοί μαθητές και άλλοι τόσοι που δεν μπορούν οι γονείς τους να τους προμηθεύσουν τα απαραίτητα για το σχολείο (βιβλία, τετράδια, μολύβια, έξοδα μεταφοράς). Στην Ελλάδα του 2012 υπάρχουν παιδιά που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο.
- Περικόπηκαν οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, χρήματα που τα πλήρωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους. Δηλαδή κλοπή με κρατική βούλα.
- Ετοιμάζεται η πώληση για ψωροδεκάρες, δημόσιας περιουσίας τεράστιας αξίας, συμπεριλαμβανομένου των ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΣΕ. Οργανισμοί που παρά τα προβλήματα από την κακοδιαχείριση των κομμάτων επί σειρά ετών, προσέφεραν υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο και δημιουργήθηκαν με τα τρις ευρώ που έφυγαν από τις τσέπες των φορολογουμένων. Τώρα τις υποδομές και την εκμετάλλευση αυτών των κολοσσών θέλουν να τα παραχωρήσουν σε επιχειρηματίες, ξένους και έλληνες.
- Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 40% στα δύο χρόνια, την ίδια στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται.
- Οι τιμές των καυσίμων εκτινάχθηκαν στα ύψη και έρχεται νέα τεράστια αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 40% από τις 15 Οκτωβρίου 2012.
- Έφτασαν τον βασικό μισθό για τον νεοεισερχόμενο στην εργασία, έως 30 ετών, στα 295 ευρώ.
- Οι φόροι αυξήθηκαν κατά 700% με πρωταγωνιστή το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) και τον εκβιασμό για διακοπή της παροχής σε αδύνατους μικροσυνταξιούχους και μισθωτούς, ασθενείς και κάθε ανήμπορο να αντιδράσει.
- Καταργήθηκε το αφορολόγητο για όλους, τα επιδόματα ακόμα και από αυτούς που τα έχουν ανάγκη και τα δικαιούνται, και έρχονται νέοι φόροι με τεκμήρια που θα "μεταμορφώσουν" μπροστά την εφορία, όλους τους συνταξιούχους και τους χαμηλά αμειβόμενους σε "μεγιστάνες" , αρκεί να έχουν εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ, ένα αυτοκίνητο και ένα σπίτι 70 τ.μ.
- Η προμήθεια καυσίμων για θέρμανση τον χειμώνα που πέρασε, εμφάνισε μείωση κατά 50%, λόγω των τυφλών μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Το ίδιο ισχύει για την αγορά τροφίμων, ένδυσης και υπόδησης, τον εσωτερικό τουρισμό και την διασκέδαση.

Κανένας έλληνας, δεν βλέπει ελπίδα για το μέλλον, ειδικά οι νέοι που έχουν φύγει κατά δεκάδες χιλιάδες για το εξωτερικό. Δηλαδή το πιο δημιουργικό και παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας εγκαταλείπει σταδιακά την Ελλάδα.
Η Ελληνική κοινωνία επομένως ήδη έχει καταστραφεί.
Δεν ξέρω εάν πραγματικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Πάντως όλα τα ΜΜΕ «καταγγέλλουν» ως διεφθαρμένες όλες τις κοινωνικές ομάδες. Με λίγα λόγια, ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΘΗΚΑ ΤΗΣ.

Το πολιτικό σύστημα, των παλαιών κομμάτων και πολιτικών, ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ, αλλά έχει αναλάβει να σώσει την χώρα…. ΑΛΛΑΞΕ, ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ, ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ;
Λοιπόν να σας πω κάτι ;
Και όμως, ο Φεβρουάριος ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ο Μάρτιος τελείωσε ! Μπήκε ο Απρίλιος.
Εάν μέχρι την Μ. Τετάρτη δεν προκηρυχθούν οι εκλογές, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΕΣ ! ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ότι ψάχνουν τρόπους για να καθυστερήσουν τις εκλογές τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, ώστε να έχουν επιβάλλει όλα τα νέα μέτρα και να έχει ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός που θα δεσμεύει όλα τα έσοδα του Κράτους για την εξυπηρέτηση των δανειστών κατά προτεραιότητα.

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΓΝΩΣΤΗ.

Αν γίνουν τελικά εκλογές τον Μάιο, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ τίποτα μπροστά στην Κάλπη. Αν δεν γίνουν εκλογές, τότε θα έχουμε ακόμα μία απόδειξη του πραγματικού σκοπού της Κυβέρνησης Παπαδήμου και των υποστηρικτών της : είναι η διάλυση της χώρας και η οικονομική διακυβέρνηση, χωρίς ίχνος δημοκρατίας.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :