Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς



Στον Αλέξη Τσίπρα η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων εκτός της Χρυσής Αυγής.
Τους 5 άξονες που θέτει ως ΣΥΡΙΖΑ ως βάση για την συνεργασία των κομμάτων σε ένα κυβερνητικό σχήμα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, που επανέλαβε ότι θα επιδιώξει πρωτίστως τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς.

Οι ελάχιστοι άξονες της συζήτησης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι:
• Άμεση ακύρωση των μέτρων του Μνημονίου και ειδικότερα του νόμου που κόβει μισθούς και συντάξεις.

• Ακύρωση των νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα του νόμου που ορίζει ότι στις 15 Μάη καταργείται η μετενέργεια και παύουν οι συλλογικές συμβάσεις.

• Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το βάθεμα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης με πρώτη την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

• Δημόσιος έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα. Να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock και να μετατραπούν οι τράπεζες σε μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
• Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του δημόσιου χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή του και διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης.

Μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του εξέφρασε την στήριξη του κόμματος του στις προσπάθειες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς. «Του είπα ότι έχει τη δυνατότητα αρκεί να το θέλει να προχωρήσει σε κυβέρνηση της Αριστεράς με την στήριξη της ΔΗΜΑΡ» είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης και έθεσε ως όρο την πάγια θέση του κόμματος του για σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. «Η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει έτσι για να υπάρξει κυβέρνηση και για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς» υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης.

Να πάρουν πίσω τις υπογραφές Βενιζέλος-Σαμαράς...
Να αποστείλουν επιστολή στους ηγέτες της Ε.Ε. με την οποία θα άρουν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει έναντι του Μνημονίου κάλεσε τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές επιλογές τους που διέλυσαν την κοινωνία τους καλώ μέχρι αύριο που θα συναντηθώ μαζί τους να έχουν ήδη στείλει επιστολή στους ηγέτες της Ε.Ε. και των κρατών μελών της που θα αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους, ότι θα εφαρμόσουν πιστά τις επιταγές των αγορών και του ΔΝΤ και θα εφαρμόσουν πιστά το βάρβαρο πρόγραμμα του δεύτερου μνημονίου» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Εάν δεν το πράξουν τους καλώ έστω και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό γιατί δεν πείθουν πια ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους».

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :