Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες στον Τσίπρα: Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, δεν θα το κάνει ούτε η Γερμανία





Από το in.gr:

Την προειδοποίηση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πως η συνέχιση της στήριξης προς την Ελλάδα προϋποθέτει την τήρηση των δεσμεύσεων μετέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε σύντομη συνάντηση των δύο στο Βερολίνο.
«Τον κάλεσα για να του πω, ότι η πολιτική του οδηγεί την Ελλάδα στο αδιέξοδο, και το αν η Ελλάδα δεν τηρήσει...
...τις δεσμεύσεις, δεν θα το κάνει και η Γερμανία με τους εταίρους της, με αποτέλεσμα τη διακοπή των πληρωμών» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Ζ.Γκάμπριελ.
Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα. Ο κ.Γκάμπριελ απέκρουσε οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους του δεύτερου μνημονίου. «Δεχόμαστε μόνο την πρόταση του Ζαν-Κλωντ Γιούνγκερ, η οποία αποβλέπει στην πιο ελαστική εφαρμογή των όρων του μνημονίου - τίποτα περισσότερο» πρόσθεσε.
«H απόφαση για την παραμονή στην Ευρωζώνη είναι υπόθεση των Ελλήνων» ανέφερε, αλλά «κάνεις δεν πρέπει να περιμένει ότι η Γερμανία και οι ευρωπαϊκές δότριες δυνάμεις θα τηρήσουν τις οικονομικές υποσχέσεις τους, εάν μια ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να κάνει το ίδιο». «Πρέπει να μπορούμε να εξηγήσουμε στους ψηφοφόρους μας γιατί συνεχίζουμε να δίνουμε χρήματα στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Ζ.Γκάμπριελ στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :