Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Φίλοι και οχι Σύντροφοι...


Συγκέντρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ με κεντρικό ομιλητή τον Πέτρο Ευθυμίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Ιόνιο.
Μετά την πολιτική ανάλυση του Πέτρου Ευθυμίου έλαβαν το λόγο αρκετά στελέχη, κυρίως με κριτική διάθεση αλλά και προτάσεις για ανασυγκρότηση του κόμματος.
Πιστεύοντας οτι ή παρουσία μου σ΄αυτή την δύσκολη συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ ήταν επιβεβλημένη καθώς η 37χρονη παρουσία μου στα κοματικά όργανα μόνο ανιδιωτελώς υπήρξε και έπρεπε να θέσω τα δάκτυλα επι των ύλων και να καταθέσω τις προσωπικές μου απόψεις.
Η δική μου ομιλία ήταν η παρακάτω:

"Φίλες και φίλοι
Δεν σας αποκαλώ συντρόφους , γιατί σύντροφος σημαίνει κοινή δράση, κοινά ενδιαφέροντα και όπως έχει αποδειχτεί μόνο κοινά σημεία δεν υπάρχουν.
Τι κοινό μπορεί να έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας με τον έγκλειστο στην φυλακή κατηγορούμενο πρώην υπουργό που κατηγορείτε για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ;
Τι κοινό μπορεί να έχουμε πλέον με το φίλο Γιάννη Κουτσούκο, όταν πριν λίγα χρόνια διεκδικούσαμε στους δρόμους αύξηση μισθών και συντάξεων και τώρα ο Γιάννης ψηφίζει και με τα δύο χέρια την μείωση μισθών και συντάξεων;
Τι κοινό μπορεί να έχουμε με το παραβρισκόμενο πρώην υπουργό όταν προ διετίας συναντηθήκαμε σε ένα νησί και εμείς τρώγαμε γαύρο και σαρδέλες και αυτό ψάρια μεγέθους που ούτε στο όνειρο μου δεν έχω δει;
Τι κοινό μπορεί να έχουμε οι απλοί αγωνιστές του κόμματος με τους τα στελέχη του νομού όταν στις Δημοτικές εκλογές εμείς στηρίζαμε με όλες τις δυνάμεις μας τις επιλογές του κόμματος και αυτοί όχι μόνο αδιαφόρησαν αλλά και πολλές φορές στήριξαν άλλες επιλογές;
Τι κοινό μπορεί να έχουμε με τους πολιτικούς που κατέστρεψαν το ΕΣΥ και το παραδίδουν σε ιδιώτες με τον τρόπο τους, θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου εμπνευστή του του Γιώργου Γεννηματά.
Φίλες και φίλοι μιλάμε για ανασυγκρότηση, για ποια ανασυγκρότηση μιλάμε όταν η νεολαία μας έχει εγκαταλείψει, όταν υγιή στελέχη έχουν προσχωρήσει σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και μάλιστα ο λαός τους εξέλεξε τις τελευταίες εκλογές παμψηφεί.
Για ποια ανασυγκρότηση μιλάμε όταν έχουμε σταματήσει την παραγωγή νέων πολιτικών εδώ και πάρα πολλά χρόνια;
Οι καρεκλοκένταυροι του κόμματος δεν άφησαν ποτέ να αναλάβουν πρωτοβουλίες τα νέα και άφθαρτα στην κοινωνία στελέχη.
Για ποια ανασυγκρότηση μιλάμε όταν δεν μας εμπιστεύεται πλέον ο κόσμος για τα τόσα ψέματα που του είπαμε με τελευταίο του σημερινού προέδρου όταν τον Ιούνιο του 2011 ωρυόταν στα ΜΜΕ ότι δεν θα βάλλει το χαράτσι μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς το επέβαλλε.   
Φίλοι και φίλες
Τελειώνοντας εύχομαι, αλλά δεν το ελπίζω, το κόμμα που εδώ και 37 χρόνια υπηρετώ ανιδιοτελώς, να ξαναβρεί την αριστερή του ταυτότητα, να σκύψει και να αφουγκραστεί τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, να ξαναδώσει το χαμένο γέλιο στον Έλληνα που τελευταία έχει εξαφανιστεί από το στόμα του".

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :