Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 30ΝΤΑΡΗΔΩΝ


Τα «μωρά» του ΠΑΣΟΚ έτοιμα να… απογαλακτιστούν.
Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τις κρίσιμες κάλπες της 17ης Ιουνίου και το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά του κόμματος κινούνται οριακά σε διψήφιο αριθμό ενώ τα κορυφαία στελέχη του έχουν εξαφανιστεί από τα τηλεοπτικά πάνελ, αναμένοντας τις αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και το αποτέλεσμα των εκλογών.
Οι ελάχιστες φωνές που ακούγονται από το- άλλοτε βαθύ, ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στοχοποιούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ζητούν «τεκτονικές» αλλαγές στο κόμμα μετά τις εκλογές.
Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης και δεδομένο ότι ήδη σημειώνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις από ιστορικά μέλη του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέου κόμματος, όπως είχε δημοσιεύσει πριν μερικές ημέρες το newpost.gr, μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το τιτίβισμα του κ. Βενιζέλου στο Twitter, όταν και για πρώτη φορά έκανε λόγο ανοικτά για την ανάγκη τα στελέχη να είναι «τριαντάρηδες».
Ο κ. Βενιζέλος, θέλοντας να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων για το μέλλον του Κινήματος είναι αποφασισμένος να δώσει «χώρο» σε νεότερα στελέχη που έχουν προοπτική να δημιουργήσουν ένα καινούριο… ρεύμα και να «αποσύρει» από την πρώτη γραμμή ιστορικά στελέχη που ωστόσο, έχουν καταγραφεί στην συνείδηση των πολιτών με μάλλον αρνητικό τρόπο.
Άλλωστε, οι στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου που φαίνεται να τον πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μόλις 37 ετών και ο 33χρονος, Νίκος Ανδρουλάκης, πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα έχει θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος στη θέση του Μιχάλη Καρχιμάκη.
Στην ίδια λίστα των «τριαντάρηδων» περιλαμβάνεται, επίσης, η 35χρονη πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είχε εκφράσει δημόσια την στήριξή της στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου κατά τις διαδικασίες διαδοχής αλλά και ο 34χρονος δικηγόρος, στο επάγγελμα, και πρώην αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Άγγελος Τόλκας.
Ο κατάλογος συνεχίζεται με την Εύα Καϊλή, η οποία αν και έμεινε εκτός Βουλής αφού ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης, φαίνεται πρόθυμη να δεχθεί όποιο «πόστο» της ανατεθεί ώστε να στηρίξει τον πρόεδρο του κόμματος.
Στην ίδια λογική φαίνεται πως κινείται και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, Θάνος Μωραΐτης, γεννημένος το 1970. Αν και πρόσφατα υπήρξαν σενάρια περί απομάκρυνσης του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης από τις λίστες του κόμματος, ο κ. Μωραΐτης ανήκε στην ομάδα των επτά υφυπουργών που παρείχαν την στήριξή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την περίοδο προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου, γεγονός που φαίνεται πως θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την θέση του στην επόμενη ημέρα του Κινήματος.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :