Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος: Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί το τέλος του ΠΑΣΟΚΠρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους να συγκροτήσουν ομάδες πρωτοβουλίας, απηύθυνε, ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος, ζητώντας την ενεργοποίηση όλων για την ανασύσταση της παράταξης. Μιλώντας στην Κ.Ο του κόμματος ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια».

«Με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε ούτε αξιακά ούτε πολιτικά», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη συνείδηση της ιδεολογικής του ταυτότητας και παρότι αναγνώρισε στη ΝΔ την πρώτη ευθύνη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, λόγω της πρωτιάς της στις εκλογές, σημείωσε ότι «δεν λησμονούμε την τεράστια ευθύνη της για το σημείο που φτάσαμε».

Ειδικότερα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σε πρώτη φάση τροφοδότησε την «τυφλή αντιμνημονιακή» λογική, ενώ με τη στάση της στη δεύτερη φάση οδήγησε τη χώρα σε εκλογές και «τροφοδότησε την ακραία τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και  πρόσθεσε
ότι «τώρα η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς θα καταλάβουν εκείνα που υποδύονταν ότι δεν καταλάβαιναν, δηλαδή όσα το ΠΑΣΟΚ σήκωνε μόνο του».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ είναι παράλληλος και με εκείνον της ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ενώ η προεκλογική λογική του ΠΑΣΟΚ ήταν να σπάσει η «τεχνητή πόλωση» μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικός στόχος της ΔΗΜΑΡ ήταν να αναδειχτεί σε τρίτο πόλο και παρέπεμψε σε πρόσφατη συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος κάλεσε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ενταχτούν στη ΔΗΜΑΡ.

Ευχήθηκε και στη ΔΗΜΑΡ να αντέξει με επιτυχία το βάρος της ευθύνης που ανέλαβε με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, ένα βάρος που, όπως είπε, δοκιμάζουν για πρώτη φορά.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι στις εκλογές η «ριζοσπαστική» γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε ως μειοψηφία και δεν έγινε αποδεκτή από την κοινωνία.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ορίζονται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ προτείνεται ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.


Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος, τόνισε ότι ο ρόλος τους θα είναι κρίσιμος και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργεί προτρεπτικά, υποστηρικτικά και ελεγκτικά.
Όπως εξήγησε, για κάθε τομέα ορίζονται ένας ή δύο υπεύθυνοι που θα παρακολουθούν στενά κάθε υπουργείο, ενώ όλα τα κρίσιμα θέματα θα συζητούνται σε τακτικές συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Eναρκτήρια συνδιάσκεψη στις 6 Ιουλίου
Για την ανασύσταση της παράταξης, ζήτησε την ενεργοποίηση όλων και απηύθυνε πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλα τα μέλη και τους φίλους, καλώντας τους να συγκροτήσουν ομάδες πρωτοβουλίας.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι στις 6 Ιουλίου συγκαλείται η εναρκτήρια συνδιάσκεψη, ενώ, όπως γνωστοποίησε, τις πολιτικές λειτουργίες θα συντονίζει προσωρινή πολιτική γραμματεία και την οργανωτική προσπάθεια θα συντονίζει οργανωτική γραμματεία.
«Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι το Κίνημα πρέπει να ξαναβρεί τη δυναμική και το ρόλο του.
«Θέλουμε ένα κόμμα δίκτυο οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Θέλουμε ένα κόμμα που είναι συλλογικός διανοούμενος κι όχι παθητικός δέκτης. Θέλουμε ένα κίνημα εκφραστή της αλληλεγγύης των γενεών», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και κατέληξε τονίζοντας: «Έχω νωπή και ρητή εντολή ανασύστασης της παράταξης και θα την τιμήσω»

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :