Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανασυγκρότηση ΠΑΣΟΚ


Τους στόχους και το πλαίσιο της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την κρισιμότητα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ανέλυσε ως κύριος ομιλητής, παρουσία του κλιμακίου εκλογών και ανασυγκρότησης και πάρα πολλών φίλων, που για τις σημερινές συγκυρίες ήταν μια ογκώδης συγκέντρωση, ο Γιάννης Κουτσούκος στην Γαστούνη στις 3 Ιουνίου 1012.
Το κλιμάκιο αποτελείτο απο τις υποψηφίους Βουλευτές, Πολυζογωπούλου Αγγελική και Ψαρρού Μάγδα, το μέλος του Εθνικού Συμβολίου Λοϊζου Δήμητρα, τον επικεφαλής της Δημοτικής μειοψειφίας Γιώργο Παναγούλια, το μέλος της Ν. Ε. Γιώργο Τσουκαλά και απο την Νεολαία τον Ανδρέα Μπαλτά.
Το ήρεμο κλίμα που επικράτησε, η μεστή και με ορθολογικά επιχειρήματα ομιλία του Γιαννη Κουτσούκου έδωσε το μύνημα οτι το ΠΑΣΟΚ θα ξαναβρεί την χαμένη του αίγλη.
Η δική μου παρέμβαση στην συγκέντρωση ήταν η παρακάτω.

"Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
Καλωσορίζοντας το κλιμάκιο θα ήθελα κι εγώ να εκθέσω τις απόψεις μου.
Το 1974 ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου βασιζόμενος στο τρίπτυχο Δημοκρατία – Λαϊκή κυριαρχία – η Ελλάδα στους Έλληνες δημιούργησε το Πασοκ ένα κίνημα πού έμελλε να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας της Ευρώπης και γενικότερα στην υφήλιο.
Ο ρόλος του στην χώρα μας και στην Ευρώπη ήταν καταλυτική, είχε δε το μεγάλο πλεονέκτημα να μεταλλάσσεται ανάλογα με τις περιστάσεις, όπως από το σύνθημα του έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων κατάφερε, αφού εντάχθηκε σε αυτή να βγει κερδισμένη η χώρα μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ΜΟΠ. 

Από την ίδρυση του έως σήμερα έχει περάσει από αρκετούς κλυδωνισμούς και αρκετές φορές έφτασε στα όρια της διάλυσης, όμως μέσα από αυτούς τους κλυδωνισμούς ξαναγεννιόταν.
Στις 6 Μαΐου ο Ελληνικός λαός του έδωσε κατά την γνώμη μου ένα σημαδιακό ποσοστό, το ποσοστό του 1974, 13% από εκεί ξεκίνησε για να γίνει ο κυρίαρχος πολιτικός σχηματισμός για πάνω από 35 χρόνια.
Για να ξανασυμβεί όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.
Πρώτα απ΄όλα να σταματήσει να λέει ψέματα, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του σημερινού προέδρου του Βαγγέλη Βενιζέλου, που τον Ιούνιο του 2011 ωρυόταν στα ΜΜΕ ότι δεν θα μπει χαράτσι στην ΔΕΗ και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις το επέβαλλε.
Οι καρεκλοκένταυροι της ηγεσίας θα πρέπει να απαγκιστρωθούν από τις καρέκλες τους, να τις παραχωρήσουν σε άφθαρτους και νέους με φρέσκιες ιδέες, μη ξεχνάμε αλώστε ότι η παραγωγή νέων στελεχών έχει σταματήσει προ πολλού.
Πρέπει να αφουγκραστεί τα τεράστια προβλήματα που έχει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο μικρομεσαίος και πραγματικά δεν φτάνει μια συγνώμη αλλά να του εξηγήσει γιατί τόσο δεινά στην πλάτη του.
Πρέπει να τους κοιτάξουμε κατάματα και να τους δώσουμε τον ιστορικό λόγο της παράταξης ότι το χαμόγελο που λείπει από τα χείλη τους θα το ξαναβρούν με τις δικές μας προσπάθειες και αγώνες.
Τελειώνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μου να στηρίξουν τους πολιτικούς που με τον κίνδυνο της πολιτική τους εξαφάνιση πήγαιναν κόντρα στις πολιτικές της λιτότητας είτε καταψηφίζοντας  άρθρα του μνημονίου, όπως ο παραβρισκόμενος πρώην υπουργός Γιάννης Κουτσούκος, που καταψήφισε το άρθρο για τις εργασιακές σχέσεις, είτε με την σθεναρή στάση τους παραιτήθηκαν από βουλευτές.
Η φυγομαχία όμως που διάλεξαν κάποιοι, προσχωρώντας σε άλλους πολιτικούς σχηματισμού, δεν είναι στο ποιόν της παράταξης η παράταξη θέλει ανθρώπους που μέσα από τις κομματικές διαδικασίες να εκφράζουν ανοιχτά τις όποιες διαφωνίες και προτάσεις τους.
Σας καλώ στις 17 Ιουνίου να δώσουμε την μάχη για την ύπαρξη αυτής της Παράταξης, μιας παράταξη  που θα είναι το κέντρο βάρους της κεντροαριστεράς που όλοι επιθυμούμε να κυβερνήσει την χώρα."  

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :