Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Νομιμοποιήσαμε δια της ψήφου τα Μνημόνια.Τελικά της ελπίδας υπερίσχυσε ο φόβος.... 
Τους δώσαμε αυτό που στην ουσία επιζητούσαν. 
Την νομιμοποίηση δια της ψήφου των όσων προηγήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, και των όσων θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα. 
Με την ψήφο μας ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. 
Ήδη ο Σαμαράς το είπε χθες το βράδυ(και στα αγγλικά, για να το εμπεδώσουν και οι Ευρωπαίοι) ότι θα τιμήσει την υπογραφή του στους δανειστές, χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά την λέξη αναδιαπραγμάτευση.
Είχε άλλωστε ισχυρούς συμμάχους. Την ευρωπαϊκή ελίτ που έπαιξε τα ρέστα της με εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατία και προσβολές. Πρέπει τώρα να τους ανταποδώσει τη βοήθεια, χάρη στην οποία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη.
Με τις υγείες μας λοιπόν! 

Κι από αύριο θα αρχίσουν να καταφθάνουν τα ραβασάκια της Εφορίας... Αυτά που σκοπίμως καθυστέρησαν λόγω εκλογών. Και σε λίγες μέρες θα αρχίσουν να ψηφίζονται βροχηδόν μέτρα 14 δισ. ευρώ. "Η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμέυσεις της, αλλιώς..."
Κι όταν σε λίγες μέρες έρθουμε ξανά αντιμέτωποι με τη ζοφερή πραγματικότητα, θα αρχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε ξανά στους δρόμους, η Μέρκελ θα απαντά τότε εις άπταιστον γερμανική: Εσείς το θελήσατε, εσείς το αποφασίσατε... Της δώσαμε αυτό που ήθελε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Το είπε άλλωστε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από χθες το βράδυ: «Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων να συνεχιστεί η εφαρμογή των βαθιών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα» ...

http://vathiprasino.blogspot.gr/

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :