Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Θέλουν να κλείσουν το Κ. Υ. Γαστούνης.



 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο νομός Ηλείας βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης σε όλους τους τομείς.
Την ευθύνη γι αυτό την έχουν κατά αποκλειστικότητα πρώτα οι πολιτικοί, μετά οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες αλλά κυρίως οι παράγοντες που "λειτουργούν" κάτω από το "τραπέζι".
Τα τελευταία γεγονότα συνηγορούν στα παραπάνω και για να αφήνω υπονοούμενα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ. του Γενικού Νοσοκομείο Πύργου ετέθη θέμα το άμεσα κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Γαστούνης μετά της 3 το μεσημέρι.

Η πρόταση αυτή την οποία υπογράφουν όλοι οι διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου Πύργου κατατέθηκε με το σκεπτικό ότι τα χρήματα που δίνονται για τις εφημερίες δεν επαρκούν για όλο τον Νομό και γι αυτό τον λόγο οι ιατροί που θα εφημέρευαν στο Κέντρο Υγείας θα μετακινούνται εναλλάξ στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και στο Νοσοκομείο Πύργου.
Δεν  γνωρίζουμε ακόμα την απόφαση του Δ. Σ., πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι προσπαθούν να διαμορφώσουν το κείμενο που θα μεταφερθεί ως πρόταση στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.
Οι προ μηνών συνεχιζόμενη εναλλάξ  μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού σε κλινικές του Νοσοκομείου, η πρόσφατη μετακίνηση της παρασκευάστριας μικροβιολογικού, καθώς και η σημερινή απόφαση για μετακίνηση των διοικητικών υπαλλήλων στο διοικητικό τμήμα του νοσοκομείου Πύργου, μάλιστα δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε με τα επι πλέον έξοδα που δημιουργούν στους ήδη εξαθλιωτικούς μισθούς, αποδεικνύει έμπρακτα την ειλημένη απόφαση τους για το κλείσιμο του κατά γενική ομολογία καλύτερου Κέντρου Υγείας της Περιφέρειας.

Απευθυνόμενος σε όλους τους εμπλεκόμενους, διοίκηση,, ιατρούς νοσοκομείου, πολιτικούς, πολιτευτές, διοίκηση 6ης ΥΠΕ αλλά κυρίως στον Αναπληρωτή διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον Τάκη Αντωνακόπουλο, τους προκαλώ να πάρουν αυτή την απόφαση με το χέρι στην καρδιά, γιατί η υγεία των πολιτών του Νομού Ηλείας δεν είναι προνόμιο της «πρωτεύουσας» αλλά ολόκληρου του νομού.  
Τους προειδοποιώ ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατακραυγή και την ολοκληρωτική αντίσταση όλου του κάμπου.




Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :