Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο αγώνας δικαιώθηκε..



Χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων του παλαιού Δήμου Γαστούνης , αλλά και πλέον των κατοίκων του Δήμου Πηνειού, ήταν η αξιοποίηση της πιο όμορφης και τεράστιας παραλίας που βρίσκεται ανάμεσα στα όρια του Δήμου  Ηλιδας και Δήμου Κάστρου – Κυλλήνης.
Θυμάμαι ότι στα προγράμματα των εκάστοτε υποψηφίων δημάρχων κυριαρχούσαν οι υποσχέσεις και μεγαλόπνοα σχέδια για την αξιοποίηση της Μπούκας και την εκδίωξη του Πεδίου Βολής.
Ξαφνικά η σημερινή δημοτική αρχή κατάφερε με αστραπιαίες κινήσεις να δώσει λύση τόσο στην αξιοποίηση της παραλίας αλλά και την αποχώρηση του πεδίου βολής, αφού σύσσωμες οι  φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα εκδιώξουν το πεδίο βολής γιατί τα σκυλιά τους θα ενοχλούνται από τα αεροπλάνα, αφού το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε, με πρόταση του Δήμου Πηνειού, να δημιουργηθεί  πλαζ  για σκύλους το κομμάτι της παραλίας ανάμεσα Μπούκας και Καλυβίων.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα την τελική απόφαση, για να διαπιστώσουμε αν η πλαζ αυτή θα είναι γυμνιστών σκύλων, ή θα προσέρχονται με τα μπανιερό τους.

Τέρμα όμως τα αστεία, γιατί είναι κατάντια μια παραλία,  που κατά γενική ομολογία, θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τον εξωτερικό, αλλά και για το εσωτερικό Τουρισμό, να γίνετε παραλία για σκύλους.
Δεν έχω τίποτα με τα συμπαθέστατα τετράποδα, άλλωστε στο σπίτι μου υπάρχουν αρκετά, αλλά είναι απορίας άξιο τι όφελος θα υπάρχει, τι αξιοποίηση θα γίνει, ή τέλος πάντων, ας μας πληροφορήσουν – ενημερώσουν οι αρμόδιοι το σκεπτικό τους.  
Οι προτάσεις των πρώτων 8 δήμων για 19 παραλίες

Ηδη οκτώ δήμοι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και 19 παραλίες ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν το παιχνίδι των τετράποδων φίλων. Οι Δήμοι Ιθάκης, Ιου, Μήλου και Σφακίων από τα νησιά και Μεγάρων, Μαρκόπουλου, Λουτράκιου και Πηνειού από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι οι πρώτοι που κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα εξεταστούν μαζί με τις προτάσεις που αναμένονται και από την υπόλοιπη Ελλάδα και θα συμπεριληφθούν στο τελικό φιλοζωικό χάρτη των ελληνικών ακτών.
Συγκεκριμένα:

-Στην Ιθάκη προτείνονται τρεις παραλίες. Η ακτή Ταμπακαριό και η παραλία απέναντι από το κτίριο του Εντευκτηρίου στην περιοχή Βαθύ και η παραλία Πλακούτσες-Μαυρώνα στο Κιονίο Βορείου Ιθάκης.

-Στην Ιο η παραλία Αγ. Ειρήνης στον Ορμο.

-Στα Σφακιά της Κρήτης προτείνονται δύο παραλίες, το Ακρωτήρι και το Βιγλιστήρι.

-Στη Μήλο, το δημοτικό συμβούλιο πρότεινε τρεις παραλίες, την παραλία Δεκατέσσερις στην Τρυπητή, τη Νεροδάφνη και στην περιοχή του Τριοβασάλου την όμορφη ακτή Καστανάς. 

-Στο Μαρκόπουλο στην περιοχή του Πόρτου Ράφτη την παραλία στη θέση Βουρλέζα.

-Στο Δήμο του Πηνειού η παραλία ανάμεσα στις περιοχές Μπούκας και Καλυβιών. 

-Στα Μέγαρα προτείνεται η παραλία Πούντα στη Νέα Πέραμο και στο Αλεποχώρι η παραλία στους Κολπίσκους προς τη Μαυρολίμνη. Στον Αγιο Νικόλαο, στα Μέγαρα, η παραλία από το καρνάγιο μέχρι την παιδική χαρά του Αγίου Νικολάου, ενώ στην Κινέττα η παραλία Βουλιαγμένη. 

-Στο Λουτράκι τέσσερις παραλίες έχουν ήδη προταθεί, αυτή στη Σχολή Μηχανικού, την παραλία των Αγίων Θεοδώρων στη θέση Φάρος, ενώ στα Ισθμια η παραλία στη θέση Μύτικας. Και τέλος στη Δημοτική Κοινότητα Πισίων η παραλία του Αγίου Βλαστού, στον οικισμό Βαμβακιές.΄
Ολόκληρο το ρεπορτάζ από τον Ελεύθερο Τύπο. 

http://www.e-typos.com/ellada/article/107155/paralies-gia-skulous-kai-me-to-nomo-oi-19-proteinomenes-se-8-dimous/

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :