Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΤΖΕΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ Γ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Με αφορμή την βράβευση του Γιώργου Σαμαρά από τον ΠΣΑΤ θυμήθηκα τις συγκινητικές αντιδράσεις του μικρού φίλου του Τζέι Μπίτι στο πρόσφατο Μουντιάλ.
Οι συγκινητικές αντιδράσεις του μικρού φίλου του Γιώργου Σαμαρά: «Σκόραρε για μένα και θα σηκώσει το κύπελλο!»        
Γεννημένος δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2003 ο μικρός φίλος του Γιώργου Σαμαρά Τζέι Μπίτι από το Λούργκαν της Βόρειας Ιρλανδίας έχει καταφέρει όχι μόνο να αντιπαρέλθει σοβαρά προβλήματα υγείας αυτά τα δέκα και μισό έτη της ζωής του, αλλά και να γίνει πηγή έμπνευσης.
Ο μικρός Τζέι είναι πιθανότατα ο πιο φανατικός οπαδός της σκωτσέζικης Σέλτικ. Είναι αρκετά τακτικός στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, αν και το ταξίδι μέχρι τη Γλασκώβη γίνεται μόνο όταν δεν έχει άλλες υποχρεώσεις… Η σχετικά νεοσυσταθείσα ομάδα της πόλης του Celtic Club Lurgan No1 αγωνίζεται στις χαμηλές τοπικές κατηγορίες και ο Τζέι είναι όχι μόνο η μασκότ αλλά και αυτός που έχει αναλάβει τις ομιλίες εμψύχωσης των παικτών πριν τον αγώνα και στο ημίχρονο.

Πέρυσι η τύχη χαμογέλασε στον Τζέι και την οικογένειά του όταν η Σέλτικ κληρώθηκε στους προκριματικούς γύρους του Champions League να αντιμετωπίσει τη βορειοϊρλανδική Κλίφτονβιλ. Ο Μάρτιν Μπίτι πήρε τον γιο του να δει από όσο πιο κοντά γινόταν τα ινδάλματά του. Η υποδοχή ήταν εγκάρδια τόσο από τον Βορειοϊρλανδό προπονητή της Σέλτικ Νιλ Λένον (ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την περιοχή του Λούργκαν), όσο και από τους ποδοσφαιριστές. Αυτός όμως που κέρδισε την καρδιά του μικρού Τζέι ήταν ο ήρωάς του, ο Γιώργος Σαμαράς.

Ο Έλληνας άσος πήρε τον Τζέι μαζί του για να προπονηθεί με την ομάδα. Ο Τζέι βρήκε επίσης τη θέση του (δίπλα στον «Σάμι») στο πούλμαν της ομάδας, όπου τραγούδησε με όλους τους παίκτες σύνθημα της Σέλτικ.

Έκτοτε, η σχέση του με τον Γιώργο Σαμαρά είναι πολύ ιδιαίτερη. Ο Μάρτιν Μπίτι έχει χαρακτηρίσει τον Έλληνα επιθετικό «μέλος της οικογένειας». Ο δεκάχρονος οπαδός της Σέλτικ κοιμάται με τη φανέλα του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, τρώει και κοιμάται ακούγοντας από τους γονείς του ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Σαμαρά, παρακολουθεί κάθε μέρα στο ίντερνετ ή μέσω DVD φάσεις και αγώνες της Σέλτικ και του Σάμι. Η αγάπη του είναι τόσο μεγάλη, που όπως έχει δηλώσει ο πατέρας του ακόμα δεν του έχουν πει πως ο Σαμαράς δε θα αγωνίζεται του χρόνου με τη φανέλα της Σέλτικ, διότι ξέρουν ότι θα στενοχωρηθεί πολύ.

Στον αγώνα στο Πάρκχεντ όπου η Σέλτικ κατέκτησε τον τίτλο στη Σκωτία, αμέσως μετά τη λήξη ο Νιλ Λένον εντόπισε τον Τζέι στην κερκίδα και του έδωσε το μετάλλιό του. Ο (πρώην πλέον) προπονητής της Σέλτικ είχε καλέσει τον Τζέι και στο πατρικό του στο Λούργκαν. Ο παρτενέρ του Σαμαρά στην επίθεση της σκωτσέζικης ομάδας Κρις Κόμονς του χάρισε τα παπούτσια του. Αλλά τη μεγαλύτερη χαρά του τη χάρισε ο Γιώργος Σαμαράς, κρατώντας τον στην αγκαλιά του για τον γύρο του θριάμβου. Το σχετικό βίντεο έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο επισκέψεις στο διαδίκτυο.

Λίγο αργότερα ο Σαμαράς μίλησε στη βρετανική τηλεόραση πάντα κρατώντας στον Τζέι στην αγκαλιά του. Τον χαρακτήρισε «φίλο και έμπνευση», συγκινώντας τους πάντες.

Το βίντεο με τους πανηγυρισμούς του Τζέι για το εύστοχο πέναλτι του φίλου του στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού και την πρόκριση της Ελλάδας αποτυπώνει μια στιγμή αγνής χαράς ενός ιδιαίτερου παιδιού. Ενός παιδιού που έχει καταφέρει να φέρει κοντά ακόμα και οπαδούς των μισητών αντιπάλων της Σέλτικ και της Ρέιντζερς, ενός δεκάχρονου που μετά τη φυγή Λένον έστειλε γράμμα στη διοίκηση της Σέλτικ υποβάλλοντας αίτηση για να αναλάβει τη θέση του μάνατζερ της αγαπημένης του ομάδας.

Η μητέρα του διευθύνει μία φιλανθρωπική οργάνωση στη Βόρεια Ιρλανδία. Λέγεται «Με σύνδρομο Ντάουν και περήφανοι». Σαν τον Τζέι.
Ο μικρός Τζέι Μπίτι πάσχει από σύνδρομο Down και έχει γίνει ο αγαπημένος φίλος του Γιώργου Σαμαρά πανηγύρισε με την καρδιά του το γκολ που σημείωσε ο Έλληνας επιθετικός στο τελευταίο λεπτό του αγώνα της Εθνική μας με την Ακτή Ελεφαντοστού και την έστειλε στους 16 του Μουντιάλ.
Είχε προβλέψει μάλιστα, όπως λέει ο πατέρας του ότι ο Σαμαράς θα σκοράρει και η Εθνική ομάδα θα απέκλειε την Ακτή Ελεφαντοστού. Και τώρα έχει το προαίσθημα ότι ο Έλληνας επιθετικός θα σηκώσει το κύπελλο του Μουντιάλ!
Σε συνέντευξη που έδωσε ο πατέρας του μικρού στο «Ελεύθερο Τύπο»περιέγραψε τις αντιδράσεις του όταν είδε το γκολ του Σαμαρά.
«Δε σταματούσε να φωνάζει να πανηγυρίζει. "Μπράβο, Σάμι, τα κατάφερες πάλι", έλεγε χοροπηδώντας σε όλο το δωμάτιο. Ήταν απίστευτο συναίσθημα».

Μάλιστα επειδή δεν μπορούσε να μείνει ξύπνιος, οι γονείς του μαγνητοσκόπησαν τον αγώνα για να τον παρακολουθήσει την επόμενη μέρα
«Πήγε για ύπνο και του υποσχεθήκαμε ότι θα μαγνητοσκοπήσουμε τον αγώνα προκειμένου να τον παρακολουθήσει μόλις ξυπνήσει. Πριν κοιμηθεί μας είπε ότι "ο Σάμι θα σκοράρει για μένα και η Ελλάδα θα προκριθεί"! Το πρώτο πράγμα που μας ρώτησε όταν ξύπνησε ήταν το αποτέλεσμα. Όταν το έμαθε, ενθουσιάστηκε. Από το πρωί έχει δει τον αγώνα συνολικά τρεις φορές, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας»!
Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=7vgcydpuB9M&feature=player_detailpage

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :