Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Κύριε Μητσοτάκη.

 Όπως διάβασα - άκουσα από την tv, στη κοκορομαχία στη Βουλή για τα δάνεια - δανεικά κι αγύριστα - των κομμάτων και των ΜΜΕ, θα επαναλάβετε τη Συμφωνία Αλήθειας με το λαό. Μόνο που μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει συγκεκριμένες αλήθειες από το στόμα σας παρά μόνο αοριστίες και γενικόλογα.

Διάβασα ότι δεσμεύεστε «για σταδιακή μείωση της φορολογίας, με αντίστοιχη μείωση των κρατικών δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων, με πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, είναι η μοναδική διέξοδος για τη χώρα».

Αλήθεια, τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ τους ρωτήσατε για τη μείωση της φορολογίας; Αυτοί θέλουν να πάνε το αφορολόγητο στα 6.000 ευρώ, και δεν ακούσαμε να διαμαρτύρεστε και να τους επιτίθεστε για τη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα.


Είπατε, όμως, ότι σε αντιστάθμιση της μείωσης των φόρων θα μειώσετε αντιστοίχως τις κρατικές δαπάνες, έτσι γενικώς και αορίστως. Μας κρατάτε μυστικό ποιες κρατικές δαπάνες θα μειώσετε. 
Μήπως θα μειώσετε περεταίρω τις πετσοκομμένες συντάξεις πείνας; Να μας το πείτε, αφού θέλετε συμφωνία Αλήθειας.
Μήπως θα μειώσετε τις δαπάνες της πνέουσας τα λοίσθια Υγείας; Να μας το δηλώσετε, στο πλαίσιο της συμφωνίας Αλήθειας που επαγγέλλεστε.
Μήπως θα απολύσετε μαζικά δημοσίους υπαλλήλους, όπως είχατε κάνει με τις καθαρίστριες του Υπ.Οικ.; Να το αποκαλύψετε παρακαλώ, όπως επιτάσσει η συμφωνία Αλήθειας.
Μήπως έχετε κατά νουν να μειώσετε τις εξοπλιστικές δαπάνες; Να πείτε συγκεκριμένα κατά πόσο, ώστε να ξέρουν και οι στρατηγοί με ποιον έχουν να κάνουν.
Μήπως θα μειώσετε τις δαπάνες για τα δημόσια έργα, για να μείνουν ατελείωτα για άλλα καμιά δεκαριά χρόνια;
Μήπως θα φορολογήσετε τα μαύρα δις που σταλίζουν σε τράπεζες του εξωτερικού;
Τι ακριβώς έχετε κατά νουν και δεν μας το λέτε προτού μας ανεβείτε κι εσείς στο σβέρκο.

Αλήθεια, με τον "κόφτη" τι θα κάνετε; Μούγκα!!

 Με τα εξωπραγματικά πλεονάσματα  που ζητάνε οι δανειστές-τύραννοι, τι θα κάνετε;  
Το 3,5% δεν βγαίνει με καμία κυβέρνηση, δεν σας άκουσα να διαμαρτύρεστε.

 Έχετε λουφάξει, προφανώς, για να δείξετε στους "θεσμούς" πόσο καλό παιδί θα είστε όταν καβαλήσετε το καλάμι, δηλαδή την εξουσία;

Καλείτε την κυβέρνηση, αν δεν μπορούν να κλείσουν την αξιολόγηση, να παραιτηθούν για να γίνουν εκλογές ώστε να αναλάβει το γρηγορότερο μια νέα κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει ένα εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

 Δηλαδή εσείς ποιες "μεταρρυθμίσεις" θα κάνετε για να κλείσει η αξιολόγηση; Οι δανειστές ζητάνε κι άλλο αίμα, πολύ αίμα, για να κλείσει η ρημάδα η "αξιολόγηση". Εσείς είστε έτοιμος να τους το προσφέρετε; 


 Φοβάμαι, κύριε Μητσοτάκη, ότι θα είστε κι εσείς ένας λιλιπούτειος μνημονιακός πρωθυπουργός όπως και οι προηγούμενοι.

Βιάζεστε, όμως, ν' ανεβείτε στην πρωθυπουργική καρέκλα, οραματίζεστε να συμπεριληφθείτε πάνθεο των Ελλήνων πρωθυπουργών που πρόδωσαν πατρίδα και λαό για χάρη της πρωθυπουργικής καρέκλας.

Φιλοδοξία να σου πετύχει!

 
 

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :