Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Κατασκευασμένα Γκάλοπ;

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, καταγράφεται το γενικευμένο αίσθημα απαισιοδοξίας των πολιτών, αφού στον λεγόμενο «Δείκτη αισιοδοξίας» το 90% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε αρκετά/πολύ άσχημα.
Στην ερώτηση να απορρίψει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα ή να τα αποδεχθεί, το 55% απαντά να μην τα δεχθεί, έστω κι αν αυτό οδηγήσει σε ρήξη.
Στο ερώτημα, όμως, αν θέλουν παραμονή στο ευρώ το 59% απαντά ότι επιθυμεί παραμονή.
Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα κλείσει η αξιολόγηση μόλις το 20% πιστεύει ότι πρέπει να κλείσει πάση θυσία. Το 28% που χαρακτηρίζετε «παγιδευμένοι» είναι αυτοί που λένε ας κλείσει η αξιολόγηση με μέτρα, αν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
Ποσοστό που αγγίζει το 59% θεωρεί ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2017.
Παρατήρηση του blog:
Το πρώτο οξύμωρο σ΄ αυτό το γκάλοπ είναι ότι ενώ το 55% ζητά να μην αποδεχτεί η κυβέρνηση νέα μέτρα που αυτό θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την ΕΕ και το Ευρώ, το 59% απαντά ότι επιθυμεί την παραμονή στο Ευρώ.
Το δεύτερο είναι ότι ενώ στο δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2015, που η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του ελληνικού λαού και η παρατεταμένη ΦΡΙΚΗ δεν είχε πάρει τέτοιες πρωτοφανείς διαστάσεις, όσο σήμερα, το ποσοστό του «ΟΧΙ» ήταν 61%, τώρα είναι μόνο 55%.
Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι  ένα τέτοιο γκάλοπ είναι κατασκευασμένο και προσπαθεί να επηρεάσει τον Ελληνικό λαό, που πλέον αποδεδειγμένα επιθυμεί την επιστροφή στο ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.  

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :