Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ο Καραμανλής μίλησε!

 
Από τότε που αποχώρησε από την εξουσία, το 2009, ο πρώην Πρωθυπουργός έχει συντάξει μία δήλωση και έχει γράψει ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.
Κατά τα άλλα σιωπή.
Όμως, θαύμα! Ο Καραμανλής έλυσε τα μάγια! Το παιδί μίλησε! H ανακοίνωση της αθώωσης όλων των
κατηγορουμένων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου έκανε τον πρώην Πρωθυπουργό να βρει ξαφνικά τη μιλιά του και να τοποθετηθεί δημοσίως!
«Ανέντιμο εγχείρημα» λοιπόν το Βατοπαίδι, «Αθλιότητα»,  «Σκηνοθετημένη σκευωρία» από «ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά». Κανένα σκάνδαλο.
Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνει σήμερα, εν έτει 2017 ο πρώην Πρωθυπουργός καθώς άρχισε να ξαναμιλάει. 
 Ήταν όμως έτσι;Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν σύννομα, ή τέλος πάντων ότι δεν έγιναν παράνομα.
Αλλά ήταν σκηνοθετημένα;
Ήταν όλο αυτό ένα ανέντιμο εγχείρημα με σκοπό να πληγεί η τότε κυβέρνηση και μαζί της η χώρα;
Διότι αυτό μας λέει σήμερα ο ομιλών πλέον πρώην Πρωθυπουργός.
Αλλά υπήρχε μια εποχή που ο Κώστας ο Καραμανλής δεν υπέφερε από αφωνία, που μιλούσε πολύ. Και εκείνη την εποχή  μιλούσε δημοσίως για «σκανδαλώδη» πράγματα που έγιναν με επίκεντρο το Βατοπαίδι.
Τότε ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήριζε την όλη υπόθεση των ανταλλαγών γαιών της Βιστωνίδας με ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου «θλιβερή ιστορία».
Τότε ο ηγέτης της κυβέρνησης και της ΝΔ δήλωνε ότι ήταν «ξεκάθαρο, ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή λειτούργησαν σε βάρος του Δημοσίου». 
Τότε ο Καραμανλής έλεγε ότι «είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες» απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμήσει.
Και ομολογούσε ότι ο ίδιος είχε υποτιμήσει το θέμα. «Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του, δεν είχα πλήρη εικόνα, το λάθος ήταν δικό μου» έλεγε με το γνωστό του σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και όλοι σηκώνονταν από τις θέσεις τους να τον καταχειροκροτήσουν. Γενναίος και υπέροχος. Τον Δεκέμβριο του 2008.
Οκτώ χρόνια και τέσσερις μήνες έπειτα, όλα αυτά ήταν σκηνοθετημένα, μια αθλιότητα. Μήπως ήταν σκηνοθετημένη και εκείνη η ομιλία του;

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :