Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Σκουρλέτης: Ερχεται τέταρτο μνημόνιο και το γνωρίζαμε


Δήλωση-«βόμβα» έκανε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς προέβλεψε πως η χώρα οδεύει προς τέταρτο μνημόνιο.
«Η πολιτική των μνημονίων είχε τα χαρακτηριστικά να γίνει η χώρα μας το πειραματόζωο για να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. Είμαστε στον 7ο χρόνο σε μνημόνιο και ακούγεται από διάφορες μεριές ότι ενδεχομένως θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο . Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή, το γνωρίζαμε», είπε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο Ηλιούπολης με θέμα «Οι νέες προκλήσεις, για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία».
Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται σε μία αρκετά δύσκολη στιγμή" και πρόσθεσε ότι από τον Ιανουάριο του 2015 «η μη κανονικότητα έχει γίνει κανονικότητα για μας, έχει γίνει συνήθεια να λειτουργούμε σε οριακές καταστάσεις».
Υποστήριξε, δε, πως η κυβέρνηση επέλεξε τη λύση με μικρότερο κόστος για την κοινωνία για να «σε βίαιη φτωχοποίηση. Είναι όμως λάθος να συμβιβαστούμε με την ταυτότητα των μνημονίων , θα ψάχνουμε τη χαραμάδα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα ανακούφισης».
Οσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ανέφερε: «Θα μπορούσε να κλείσει τον Δεκέμβριο αλλά  οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι μας δείχνουν να μη σέβονται την υπογραφή τους . Η υπόθεση δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, οι ακραίες φωνές θέλουν να κάνουν την συμφωνία του 2015 φυσαρμόνικα».
 

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :