Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

"Μπακαλίστικα" οικονομικά...


Πριν λίγα χρόνια, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατηγορήθηκε όσο λίγοι πολιτικοί εξ αιτίας μιας δηλώσεώς του που φάνταζε προκλητική αλλά απηχούσε την αλήθεια. Ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε συντετριμμένος ότι δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί τα τρέχοντα υπουργικά του καθήκοντα δεν του άφηναν χρόνο.
Το νέο Μνημόνιο που φέρνει στη βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπερνάει τις 900 σελίδες και ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος παραδέχεται πως δεν έχει ιδέα από οικονομικά!
Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, παραδέχτηκε αρχικά πως για κάθε δημοσιονομικό μέτρο της συμφωνίας δεν υπάρχουν ισόποσα αντίμετρα.
«Δεν υπάρχει με ακρίβεια ότι για κάθε μέτρο που χάνεται θα υπάρχει και ένα ευρώ που αναπληρώνεται» ανέφερε ο βουλευτής της πλειοψηφίας και μέλος της ομάδας των «53» για να διανθίσει την τοποθέτησή του με «κορώνες» εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία… «διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα».
Ο ίδιος ο κ. Καραγιαννίδης παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζει από οικονομικά, αλλά μόνο από μπακαλίστικα χωρίς αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, να θεωρηθεί μομφή προς τους μπακάληδες. Ίσως γι’ αυτό υποστήριξε πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν επιτύχει το κρίσιμο πλεόνασμα του 3,5% θα λάβει 1% μέτρα και 0,5% αντίμετρα».
Τέλος, ο Χρήστος Καραγιαννίδης τόνισε πως η «προσκόλληση στον ευρωδρόμο αποτελεί μονόδρομο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ και από την Ευρωζώνη αλλά όχι αυτή την ώρα».
 

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :