Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Παραβατικότητα στο δήμο Πηνειού.

Με αφορμή ένα περιστατικό, από αυτά που καθημερινά ζουν σχεδόν όλοι οι πολίτες του Δήμου, που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις λόγω της παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πόλη της Γαστούνης, ανάγκασε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με το πρόβλημα, την δημοτική αρχή να συγκαλέσει ειδική ανοικτή συνεδρίαση Δ. Σ. με κεντρικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο δήμο Πηνειού και η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02 Μάρτη με παρουσία αρκετών πολιτών.
Η κραυγή απελπισίας των παρευρισκόμενων ήρθε να επιβεβαιώσει τις έντονες ανησυχίες - καταγγελίες που κατά καιρό έχουν εκφραστεί τόσο από τους πολίτες όσο και από πάρα πολλούς παράγοντες του δήμου, (δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, εμπορικούς συλλόγους, ιατρούς και προσωπικό του Κέντρου Υγείας κ. α.), για ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει πάρει από χρόνια ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η αξιοπρεπέστατη, αλλά και ουσιαστική παρουσία - παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κ. Παπασωτηρίου και του Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Γαστούνης κ. Γκουτζουρή, είναι από τις περιπτώσεις που μπορείς να λες ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες για κάτι καλύτερο σαυτόν τον τόπο.
Όπως αξιόλογη ήταν και η παρουσία του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κλάδη.
«Περίμενα ότι ο Δήμος θα είχε ευαισθητοποιηθεί από παλαιότερα, η κατάσταση έχει ξεφύγει. την καμπάνα την χτυπούσαμε εδώ και καιρό», είπε στην τοποθέτηση του, μια τοποθέτηση ουσιαστική που καταχειροκροτήθηκε σχεδόν από όλους τους ευρισκόμενους πολίτες, δείχνοντας, με το χειροκρότημα τους, ότι αποδέχονται τους νέους που έχουν σωστό και μεστό λόγο, ίσως η αποδοχή αυτή του κόσμου έκανε την δημοτική αρχή να του απαγορεύσει να δευτερολογήσει.
Η τοποθέτηση του Πέτρου Κλάδη:
"Ευχαριστώ τη Δημοτική Αρχή που αποδέχθηκε τη πρόταση που είχα θέσει από καιρό βάζοντας επιτέλους θέμα σχετικά με τα κρούσματα παραβατικότητας στο Δήμο. Έστω και καθυστερημένα  συνειδητοποίησε επιτέλους ότι υπάρχει πρόβλημα ειδικά στη Γαστούνη, γιατί τα προηγούμενα χρόνια έκανε ότι δεν το καταλάβαινε. Περίμενα  να είχε πάρει μέτρα νωρίτερα όταν  η ίδια η περιουσία του Δήμου είχε πέσει θύμα παραβατικών  ενεργειών ( π.χ. κλοπές λεηλασία Εργοστασίου Βιολογικού , αποθήκες ΑΣΟ κλπ). Κάποτε έσβηνε για οικονομία τη νύχτα  το δημοτικό φωτισμό σε κεντρικά σημεία ,  ενώ τα βράδια γινόντουσαν μπαράζ διαρρήξεων στα καταστήματα. Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα  προλαβαίνουν : Σήμερα αναγκάστηκε να το πράξει προκείμενου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υπό τη πίεση , τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση Συνδημοτών που αντιμετωπίζουν καθημερινά παραβατικά κρούσματα. Με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει επικίνδυνα. Η καμπάνα  χτυπούσε από  καιρό δυστυχώς   ο ήχος της ΄΄  ακούγεται νεκρώσιμος ΄΄ … Εκτιμώ ότι ήταν λάθος επιλογή  (2011) η μεταφορά του Α.Τ. Γαστούνης στο σημείο που είναι σήμερα,  θα ήταν προτιμότερο για διάφορους λόγους να είναι στο κέντρο της πόλης(π.χ. Τεχνική Υπηρεσία ) . Διαχρονικά για λόγους ψήφων υπάρχει μια χαλάρωση και μια ευνοϊκή μεταχείριση στα όρια της ανεκτικότητας από ορισμένους αιρετούς του Δήμου σε άτομα με παραβατική  δράση. Όλο το πολιτικό προσωπικό του Δήμου οφείλει να είναι προσεκτικό στις κινήσεις του, να μην εκτίθεται θεσμικά για μικροπολιτικά συμφέροντα εκλογικής επιβίωσης σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Ανεκτικότητα και υποκρισία όμως υπάρχει και από ένα μέρος της κοινωνίας  όταν συνδιαλέγεται με παραβατικά  άτομα( π.χ. ως κλεπταποδόχοι).  Για  καλύτερη ασφάλεια  χρειάζονται συνεχής αστυνομικές περιπολίες . Πρώτη φόρα εδώ και χρόνια είδαμε τις τελευταίες μέρες αστυνομικές μοτοσικλέτες στην περιοχή  να περιπολούν . Συγχαρητήρια στον νέο Αστυνομικό Διευθυντή του νομού ,  ο οποίος  γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του Δήμου μας και σε λιγότερο από ένα μήνα που έχει αναλάβει καθήκοντα, συνέβαλε αποφασιστικά στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής ( ειδικά στο χώρο της λαϊκής αγοράς )" .


ΚΛΑΔΗΣ ΚΩΝ. ΠΕΤΡΟΣ
Δημοτικός  Σύμβουλος Μειοψηφίας
Πολιτικός Επιστήμονας /Ιστορικός








Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :