Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο πινόκιο της μεταπολίτευσης...




Πανηγυρίζουν στη κυβέρνηση επειδή θα ανασταλεί μια διάταξη που η ίδια ψήφισε στον ν4387, που αφορά την περικοπή των συντάξεων, αποκρύπτει όμως ότι ο νόμος -σφαγείο του Κατρούγκαλου ζει και βασιλεύει γιατί δεν ισχύει η ΜΗ περικοπή και για όλους όσοι βγήκαν στη σύνταξη από 13-5-16 και μετά κι όσοι βγαίνουν εφεξής, 200.000 συνταξιούχοι που βγήκαν μετά τις 13-5-16 έχουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις από 300 έως 400 ευρώ τον μήνα.
Και αντί να ντρέπονται γι αυτό, πανηγυρίζουν.
Μετά από αυτό έκανα μια σκέψη στο ποιος άλλος θα μπορούσε να καταφέρει να ξεγελάσει όχι μόνο τον λαό αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους με τα συνταξιοδοτικά (εργατολόγους, δικηγόρους κ.α)  αλλά κυρίως τους "έγκριτους"; δημοσιογράφους, λέγοντας τότε ότι είναι αναγκαία η περικοπή συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019, ξεχνώντας πρώτον ότι το 2019 είναι εκλογικό έτος και δεύτερον ότι δεν θα έχει πρόβλημα να αναιρέσει τον νόμο, που ο ίδιος ψήφισε, προς εκλογικό όφελος, θεωρώντας το κυβερνητική επιτυχία.
Φυσικά μόνο ο Αλέξης! …
Εδώ κατάφερε να προκαλέσει ολόκληρο δημοψήφισμα και να μετατρέψει, μέσα σε 18 ώρες, ένα τεράστιο ΟΧΙ σε ΝΑΙ και αυτό δεν θα κατάφερνε;
Μετά έκανα και μια αναδρομή για το ποιος πρωθυπουργός, από το 1974 και μετά, έχει εκστομίσει τόσα πολλά ψέματα;
Φυσικά μόνο ο Αλέξης! …
Δεν αντιλέγω στο ότι σχεδόν όλοι οι πρωθυπουργοί έχουν υποσχεθεί πράγματα που δεν πραγματοποίησαν, άλλος γιατί δεν τα κατάφερε, άλλος γιατί από την αρχή ήξερε ότι δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν., όμως η διαφορά είναι εμφανής:

Ας θυμηθούμε την ομιλία του Αλέξη στα Προπύλαια στις 25 Ιανουαρίου 2015:

       «Ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, η Ελλάδα αφήνει πίσω της τον φόβο και τον αυταρχισμό, αφήνει πίσω της μια πενταετία ταπείνωσης και οδύνης». 

       «Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει τη λιτότητα, η ετυμηγορία του ελληνικού λαού ακυρώνει με έναν τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της καταστροφής». 

       «Ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ. Αν κάποιος νίκησε σήμερα είναι η Ελλάδα του μόχθου, η Ελλάδα που αγωνίζεται. Η νίκη μας είναι νίκη όλων των λαών της Ευρώπης που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα». 

       «Ξανακερδίζουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας. Nα σηκώσουμε τον ήλιο της Δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα»

Ας θυμηθούμε κάποιες δηλώσεις του με ιστορική αξία:

       «Κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού υπάρχουν άλλοι για να τις κάνουν».

       «Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουν σε καμιά άλλη χώρα. Να δούμε πώς θα ‘ρθουν να τους εκτελέσουν».

       «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση. Διότι για εμάς αυτό είναι αξίωμα. Η ενέργεια είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό».

      «Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού και δεν βρέθηκα σε αυτήν τη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας».

      «τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και το σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρε»

       «δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων»

       «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος. Δεν διορθώνεται, καταργείται».

        «Ο κατώτατος μισθός θα επιστρέψει στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως ηλικίας».

      «Καμία μείωση στις συντάξεις δεν πρόκειται να αποφασιστεί, πρόκειται για κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης».

     «Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα».!...

Τέλος ......

 Ποιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς και πρόδωσε όλα τα ιδεώδη και τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς;  

Ο Αλέξης Τσίπρας.



Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :