Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Βρήκαμε τελικά τι φταίει για την κατάντια μας;



Βρήκαμε τελικά τι φταίει για την κατάντια μας. Μα φυσικά η δημόσια διοίκηση και οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι τεμπέληδες και λαμόγια.

Από την άλλη ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος δίνει θέσεις εργασίας και προβάλει ως η μόνη λύση στην υγιή ανάπτυξη;
Για να δούμε λοιπόν έτσι είναι τα πράγματα ή έτσι θα θέλαμε να είναι .

Πρώτον για να μην παρεξηγηθώ σίγουρα στον δημόσιο τομέα υπάρχουν πολλές υπηρεσίες οι οποίες δεν παράγουν τίποτε, όπως και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους. Όμως, είναι άλλο πράγμα η διαπίστωση αυτή, και άλλο πράγμα να προσπαθούν να βάλουν τη μισή κοινωνία να ρίξει στην πυρά την άλλη μισή.

Δημόσιος υπάλληλος είναι και ο δάσκαλος, αυτός που έμαθε γράμματα σε εμένα και εκατομμύρια άλλα ελληνόπουλα όχι μόνο στις πόλεις αλλά και στο νησάκι της άγονης γραμμής ή στο πιο απόμακρο και ξεχασμένο χωριουδάκι της Ελλάδας.
Δημόσιος υπάλληλος είναι και ο λιμενικός ο οποίος με οκτώ μποφόρ πάνω σε ένα σαπιοκάραβο της υπηρεσίας του προσπαθεί να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου και ενίοτε σώζει και μια ντουζίνα παιδάκια από την μισό βουλιαγμένη βάρκα.
Δημόσιος υπάλληλος είναι και ο γιατρός και η νοσοκόμα του δημοσίου νοσοκομείου οι οποίοι εφημερεύουν επί εικοσιτετράωρου στα εξωτερικά ιατρεία ή στις κλινικές ενός νοσοκομείου, μάλιστα, χωρίς επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
Δημόσιος υπάλληλος είναι και ο σκουπιδιάρης που μαζεύει τα σκουπίδια μας χωρίς τα βασικά μέτρα προφύλαξης της υγείας του .
Δημόσιος υπάλληλος είναι και αυτός, που κάθε πρωί μας πάει στην δουλεία μας κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες είτε λέγεται οδηγός λεωφορείου είτε λέγεται οδηγός συρμού του μετρό κλπ.
Δημόσιος υπάλληλος είναι και ο πυροσβέστης ο οποίος για 1000 ευρώ διακινδυνεύει την ζωή του και κάποιες φορές την χάνει για να σβήσει μια φωτιά στο δάσος που εμείς έχουμε φτιάξει το αυθαίρετο μας .
Τέλος δημόσιος υπάλληλος είναι και ο τροχονόμος στην κάθε διασταύρωση ή Εθνική οδό που στέκεται με τις ώρες στον καύσωνα και τρώει όλο το καυσαέριο και τοον  στο πρόσωπο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία ή ο αστυνομικός που διακινδυνεύει με την ζωή του την φύλαξη μας.
Δεν αναφέρομαι σε άλλες ειδικότητες δημοσίων υπαλλήλων που πραγματικά δίνουν μάχη ακόμα και με κίνδυνο την ζωή τους, γιατί δεν φτάνει ολόκληρο το άρθρο.

Από την άλλη ο Ιδιωτικές εταιρίες είναι αυτές οι οποίες προμήθευαν και προμηθεύουν τα νοσοκομεία με άχρηστα υλικά στο δεκαπλάσιο της τιμής τους.
Ιδιώτης είναι και ο εργολάβος ο οποίος υπερτιμολογεί ένα γεφύρι δέκα φορές πάνω από το κόστος κατασκευής του και μετά ζητά και τα ρέστα από το δημόσιο.
Ιδιώτης είναι και αυτός που ρυπαίνει ανεξέλεγκτα με τα απόβλητα της βιομηχανίας του τα νερά του Αιγαίου.
Ιδιωτική εταιρία είναι και αυτή η οποία εν μέσω κρίσης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους καταναλωτές αυξάνοντας τις τιμές σε βασικά αγαθά.
Ιδιώτης είναι και μικροβιοτέχνης ή ξενοδόχος ο οποίος έχει …ξεχάσει να πληρώσει τις εργοδοτικές εισφορές του για μια δεκαετία.
Τέλος ιδιώτες ήταν αυτοί που με το άκουσμα και μόνο της κρίσης, έβγαλαν από την χώρα 50 δις ευρώ στερεύοντας το τραπεζικό σύστημα και επιδεινώνοντας την ύφεση.
Αλλά και στην τελευταία ανάλυση μέχρι τώρα δεν έχω αντιληφθεί κανένα βιομήχανο να διαμαρτύρεται για τα μέτρα που παίρνονται παρά μόνο να τα στηρίζουν, αυτό και μόνο λέει πολλά.
Περιμένω τα σχόλια τα δικά σας και τα δικά τους.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :