Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα...

Στόχος προπηλακισμών στελέχη του ΠαΣοΚ. Την ώρα που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού, εν όψει της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο την Πέμπτη, στελέχη του κόμματος και μέλη της κυβέρνησης έγιναν στόχος προπηλακισμών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε Κατερίνη, Τρίκαλα, Βέροια, αλλά και στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη, στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την απελευθέρωση της πόλης, οι μαθητές έστρεψαν το κεφάλι στην αντίθετη κατεύθυνση ενώ περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
Μετά το τέλος της παρέλασης, δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν κάποιους από τους πολίτες που είχαν απειλητικές διαθέσεις να πλησιάσουν στην εξέδρα των επισήμων. Οι πολίτες φώναζαν σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.
Παρόμοιο σκηνικό διαδραματίστηκε και στην Βέροια, όπου πολίτες επιχείρησαν να πλησιάσουν στην εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υφυπουργός Επικρατείας Αγγελος Τόλκας, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.
Στα Τρίκαλα, στόχος υβριστικών συνθημάτων έγινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, εναντίον του οποίου -σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες- κάποιος εκτόξευσε αυγά.
Στο Γαλάτσι, σε τελετή για τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ν.Μανδηλαρά, ο Απόστολος Κακλαμάνης βρέθηκε αντιμέτωπος με πολίτες που τον εξύβρισαν.
Τέλος, στο κέντρο της Αθήνας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος έγινε στόχος ύβρεων εκ μέρους εργαζομένων στην καθαριότητα, δεδομένου του κλίματος αντιπαράθεσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυβέρνησης για τη αποκομιδή των απορριμμάτων.
tovima


Σχόλιο :
Καιρό τώρα από αυτό το Blog είχαμε επισημάνει ότι κανείς βουλευτής, ακόμα και της αντιπολίτευσης, θα μπορούσε να κυκλοφορεί άνετα στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Οι ειδήσεις για κράξιμο, ρίψη αυγών και ότι άλλο βρίσκει ο καθένας, στους βουλευτές είναι σε ημερήσια διάταξη.
Τελευταία υπάρχουν και προπηλακισμοί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του το Βήμα.
Επειδή μπορεί να χαρακτηριστούν προτροπή οι αναρτήσεις μας, επισημαίνουμε ότι δεν επικροτούμε τις ενέργειες αυτές, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι αποδοκιμασίας των κυβερνητικών επιλογών.
Αισθανόµαστε και δικαίως αγανακτισµένοι από µια καταιγίδα φόρων, περικοπών µισθών, µέτρων επί δικαίων και αδίκων που αλλάζουν δραµατικά προς τα χειρότερα τη ζωή µας. Αρα φυσιολογικές και αναπόφευκτες οι αντιδράσεις, θα απαντήσουν κάποιοι. Ποιες αντιδράσεις όµως;
Η αδιαφορία προς τα πρόσωπα τους νομίζουμε οτι είναι αρκετό και βεβαίως στις δηµοκρατίες αδιέξοδα δεν υπάρχουν, διότι όλα τελικώς επιλύονται στις κάλπες.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αποδοκιμάζουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και να επικροτούμε τα μέτρα που θα θεωρούνται για το καλό του λαού και γενικότερα της Ελλάδας.  

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :