Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κι αν πέσει η κυβέρνηση, θα τελειώσουν τα βάσανα;




Καταγράφεται, πλέον, από όλες τις  δημοσκοπήσεις, η πλήρης αποσυσπείρωση  του ΠΑΣΟΚ.   Η πτώση είναι ανεξέλεγκτη. Ποτέ άλλοτε το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία τριάντα χρόνια,  δεν συγκέντρωνε ποσοστά της τάξεως του 15.5%! Από τέτοιο σημείο εκκίνησης η ανάκαμψη είναι μάλλον απίθανη και καθίσταται απαγορευτική εξ αιτίας της γενικής απογοήτευσης που έχει προκαλέσει η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Η κυβερνητική πολιτική με ποσοστό 81% απορρίπτεται από τον ελληνικό λαό! Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την ουσιαστική πολιτική νομιμοποίηση. Και αυτή η έλλειψη νομιμοποίησης αποδυναμώνει στην πράξη την αποτελεσματικότητα της. Όταν ο κόσμος δεν εμπιστεύεται μια κυβέρνηση, θα την αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα και καχυποψία.
Το ΠαΣοΚ δεν τιμώρησε αυτούς που διαχρονικά έχουν ευθύνες για την τύχη της χώρας, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το έκανε και τιμωρήθηκε, δεν αποδεσμεύθηκε από την κομματική γάγγραινα και διόρισε ακόμη και στην τελευταία κυβέρνηση εκλεκτούς του κόμματος που δεν βοηθούν σε τίποτα και τέλος δεν επέβαλε την αξιοκρατία στην δημόσια ζωή της χώρας.
Το κόμμα και η κυβέρνηση έχουν χάσει την επαφή τους με τη βάση του κόμματος και τον απλό λαό. Τα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης δεν ακούνε τίποτα, δεν αφουγκράζονται την κοινωνική κατακραυγή και το σπουδαιότερο δεν κάνουν κάτι για να αλλάξει το κακό. Ακούνε τι τους λένε οι δανειστές και γράφουν στα παλιά τους παπούτσια αυτούς που πληρώνουν, δηλαδή τον Ελληνικό λαό που υποφέρει και υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη χώρα.
Στη Ν.Δ., που μέχρι πριν από λίγο εξόρκιζαν τις δημοσκοπήσεις,  τώρα αρχίζουν να τις …ερωτεύονται!
Μέσα σε σκηνικό γενικής κατάρρευσης και απαξίωσης των πολιτικών είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευθεί ξανά ο κόσμος τη ΝΔ. Έτσι, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει η ΝΔ συγκρατεί “μόνο” τις δυνάμεις.
Συνιστά όμως η πρόταση της Ν.Δ. λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας;
Μπορεί να προσφέρει τη λυτρωτική διέξοδο στις αγωνίες των πολιτών;
Όχι, αν κρίνουμε από τη δυσκολία της να αποκτήσει δυναμική καθαρής νίκης.
Όλα τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η κοινωνία «ζαλισμένη» από την ομοβροντία των μέτρων και την απειλή της πτώχευσης να επικρέμαται, εξακολουθεί να πιστεύει ότι «όλοι είναι ίδιοι».
Ο πολιτικός λόγος της ΝΔ είναι ακόμα σχολιαστικός!.  Όμως, ο σχολιασμός και η ανάλυση της πραγματικότητας είναι δουλειά του Τύπου και όχι ενός κόμματος εξουσίας!  Όταν ο κόσμος με ποσοστό 81% στέλνει το μήνυμα ότι  απέτυχε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν περιμένει από τη  ΝΔ να βγάλει μια ανακοίνωση  που να το επιβεβαιώνει. Περιμένει να του εξηγήσει τι προτείνει!
Πρέπει να απαντηθεί πειστικά ένα απλό ερώτημα :
Η πρότασης Σαμαρά είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Όμως, η επαναδιαπραγμάτευση απαιτεί δύο! Αν, λοιπόν, η Τρόικα πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης, ποια θα είναι η απάντηση της Ν.Δ;
Ποιο το εναλλακτικό σχέδιο;
Και δεν μπορεί να πείσει η Ν.Δ. την κοινωνία κυρίως γιατί το προσωπικό που θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από το βάραθρο, είναι αυτό που την οδήγησε εκεί.
Συμπεριφέρεται μάλιστα σαν να μην έχει κυβερνήσει ποτέ.
Μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας :
Και το μνημόνιο θα επαναδιαπραγματευθεί.
Και το έλλειμμα θα εξαφανίσει σ' ένα χρόνο με λιγότερο σκληρή πολιτική και το χρέος θα ελέγξει. Και η χώρα θα βρει εύκολα δάνεια με συμφέροντες όρους.
Και ρευστότητα στην αγορά θα πετύχει, και τη φορολογία θα μειώσει θεαματικά.
Και τις ζημιές στις κατώτατες συντάξεις θα αποκαταστήσει γρήγορα.
Και επενδύσεις από το εξωτερικό θα προσελκύσει, και τη δημόσια περιουσία θα αξιοποιήσει σε χρόνο ρεκόρ.
Και τις άδικες ρυθμίσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα ακυρώσει.
Και την ιδιοκτησία από τους φόρους θα απαλλάξει, και την εργασιακή εφεδρεία θα εφαρμόσει αποτελεσματικότερα χωρίς όμως να πάει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Όλα αυτά από ένα κόμμα που έχει αλλάξει μόνο τον αρχηγό του.
Ο Σαμαράς επιδιώκει να μείνει η κυβέρνηση όσο γίνεται στην εξουσία, για να υποστεί ολοκληρωτική φθορά και να γίνει πιο εύκολη η δική του εκλογική νίκη με προοπτική αυτοδυναμίας.
Τα πολιτικά κέρδη που προσδοκά ο αρχηγός της ΝΔ συνίστανται στο ότι όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση Παπανδρέου τόσο περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα θα πάρει, τόσο μεγαλύτερο τμήμα της βρόμικης δουλειάς θα φέρει σε πέρας και όταν κάποτε η ΝΔ αναρριχηθεί στην εξουσία, θα της είναι πολύ ευκολότερο να υιοθετήσει και να εφαρμόσει σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα.
Έτσι όμως πάλι οι άμοιροι πολίτες αυτού του τόπου θα γίνουν έρμαια των πολιτικών αρπακτικών.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :