Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Γιατί θέλει να κυβερνήσει ο Σαμαράς;

Τον μεγάλο σκεπτικισμό που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το τι μπορεί να περιμένουν από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, εάν γίνει Πρωθυπουργός, περιγράφει σε εκτενές δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε» στο χθεσινό της φύλλο.

Ο δημοσιογράφος Μίχαελ Μάρτενς που υπογράφει το ρεπορτάζ, με τίτλο: «Μπισκοτάκι για φάρμακο: Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα Σαμαράς, θέλει να κυβερνήσει», αναφέρει για τον αρχηγό της ΝΔ: «Ο σκεπτικισμός είναι μεγάλος. Στην διάρκεια της κρίσης ο Σαμαράς έκανε αισθητή την παρουσία του κυρίως με την αρνητική στάση του». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι μια εκλογική νίκη της ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές φαντάζει, ρεαλιστική.

«Τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ βρίσκονται σ' έναν άσχημο δρόμο που οδηγεί από το κέντρο της πόλης στον Πειραιά. Αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα και κακόφημα μπαρ γεμίζουν την περιοχή. Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας που ο Σαμαράς - Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της ΝΔ- θέλει να φύγει όσον το δυνατόν πιο γρήγορα από την περιοχή» σημειώνει ο Μάρτενς και συνεχίζει με την επισήμανση πως ο στόχος του κ. Σαμαρά είναι το Μέγαρο Μαξίμου «ένα κομψό κτίριο στο κέντρο της πόλης μπροστά στον Εθνικό Κήπο με μαρμάρινες κολώνες και παρκέ ηλικίας σχεδόν 200 ετών».
 
Συνέχεια στο άρθρο του Βήμα : http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=425901&h1=true

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :