Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Σχέδιο αύξησης της προκαταβολής φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες


Τι εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ποσοστό προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Δεν έχουν τέλος τα χαστούκια που δέχονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι, κάθε μέρα που περνάει, βλέπουν να εξαντλείται η ισχνή ρευστότητα που έχει απομείνει(αν έχει απομείνει...) στους περισσότερους. Μετά τη μείωση κατά 90% της φοροαπαλλαγής για τις ασφαλιστικές εισφορές, το τέλος επιτηδεύματος και φυσικά όλες τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ένα νέο ισχυρό χτύπημα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου σχεδιάζει να αυξήσει στο 70%, από 55% που ισχύει σήμερα, την προκαταβολή φόρου, για όσους ελεύθερους επαγγελματίες είναι υπόχρεοι. 
 
Όπως προβλέπει ο ισχύων νόμος, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν παρακράτηση φόρου  ή αυτή φθάνει μέχρι το 55% του οφειλόμενου φόρου, καλούνται να καταβάλλουν προκαταβολή ύψους 55%(επί του φόρου του τρέχοντος έτους) για τον επόμενο χρόνο. 
 
Οι πληροφορίες θέλουν την αύξηση του ποσοστού προκαταβολής στο 70% να αποτελεί ένα από τα πρόσθετα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση μέχρι τα μέσα του 2012 (όπως αναφέρεται στην τελευταία έκθεση της τρόικας). Στόχος είναι αφενός να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα του επόμενου έτους και αφετέρου να κλείσουν τυχόν μαύρες τρύπες που ενδεχομένως να εμφανιστούν σε περίπτωση που «ξεφύγει» και του χρόνου η ύφεση της οικονομίας. Οι επαγγελματίες, στο μεταξύ, θα πρέπει να βρουν τρόπους να καλύψουν τη μαύρη τρύπα στα δικά τους ταμεία...

Πηγή : forologikanea

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :