Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Έπεσαν οι μάσκες

Εντός εικοσιτετραώρου οι εξελίξεις ανάγκασαν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να εγκαταλείψει το αντιμνημονιακό πρόσχημα και να υιοθετήσει τη νέα δανειακή συμφωνία, καταδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, πως οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και της πολιτικής της τρόικα ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις στο πλαίσιο μιας ιδιοτελούς κομματικής σκοπιμότητας.
Με επίσημη ανακοίνωσή του την Πέμπτη το απόγευμα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή μεταστροφή, δεσμεύθηκε να στηρίξει μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα με συγκεκριμένη ατζέντα.
Ο πρωθυπουργός έπραξε χθες αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις έπειτα από επικίνδυνους πειραματισμούς, καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις. Η χώρα δεν έχει χρόνο ούτε αντοχές και κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τις τύχες της με έναν τόσο ωμό τρόπο. Βρισκόμαστε με το ένα πόδι εκτός ευρώ και με την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία να ελλοχεύει κάθε ξημέρωμα.
ΤΙ να πεις, τι να συλλογιστείς και τι να περιμένεις; Μιαν απ’ τα ίδια των «σεμνών και ταπεινών», με τόνους θράσους, μουσκεμένων στα βρομόνερα της υποκρισίας.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :