Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

15.000 απολύσεις στο δημόσιο

Η απόφαση έχει ληφθεί, θα διαλύσουν τα πάντα, το ξεπούλημα της χώρας, καταργώντας τομείς εθνικής σημασίας όπως υγεία, ένοπλες δυνάμεις, εκπαιδευτικό σύστημα κ.α., είναι γεγονός.
Ο Γαλλογερμανικός άξονας με συμπαραστάτες τους επίορκους πολιτικούς μας δεν θα αφήσουν τίποτα που να ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ, αφού αποφάσισαν την περαιτέρω μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, μπαίνει το σαφέστατο ρώτημα υπάρχουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες πέραν από αυτές της Εθνικής σημασίας;
Στην απόλυση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κατάργηση φορέων ή τη μείωση του μεγέθους τους, αλλά και την κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι απολύσεις έρχονται ως αποτέλεσμα των πιέσεων της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.
Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η απαίτηση για απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων δεν αναφέρθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου κατά τη συζήτηση-διαπραγμάτευση των εκπροσώπων του μηχανισμού στήριξης, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά τέθηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη διαπραγμάτευση της περασμένης Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών.
Πώς θα γίνουν οι απολύσεις
Οι απολύσεις αναμένεται να προέλθουν από καταργήσεις ζημιογόνων οργανισμών του Δημοσίου, ενώ από την κατάργηση ενός ΝΠΙΔ ή μίας ανώνυμης εταιρίας του Δημοσίου, οι υπάλληλοι αυτόματα θα οδηγούνται σε απόλυση, αφού πρώτα αποκλειστεί η δυνατότητα μετάταξής τους στο στενό δημόσιο τομέα.
Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνουν ότι το θέμα της μείωσης του προσωπικού αφορά όλα τα υπουργεία (άρα και αυτά που αφορούν ένστολους και εκπαιδευτικούς), τους εποπτευόμενους φορείς, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.λπ. και επισημαίνουν ότι κάθε υπουργείο πρέπει, αξιοποιώντας την Επιτροπή Αναδιάρθρωσης του άρ. 35 του ν. 4024/2011 (περί κατάργησης δομών και πλεονάζοντος προσωπικού), να εντοπίσει φορείς και υπηρεσιακές μονάδες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Ωστόσο, με δήλωσή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, εξέφρασε την αντίθεσή του στις "τυφλές απολύσεις" και τη χρήση οριζόντιων κριτηρίων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι "παραμένουμε στη θέση μας για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα".
Με συμφωνία των τριών κομμάτων
Ο κ. Ρέππας υποστήριξε ακόμη ότι η μείωση προσωπικού είναι απολύτως συνδεδεμένη με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και των φορέων που προωθεί κάθε υπουργείο, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο άρθρο 35 του Ν. 4024.
"Σε αυτό το πλαίσιο θα αντιμετωπιστεί και η μείωση προσωπικού κατά περίπου 15.000 εντός του 2012 που τέθηκε για πρώτη φορά από την τρόικα, στην τελευταία συνάντηση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012. Η σύμφωνη θέση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση οριοθετεί και το πλαίσιο των κινήσεων για κάθε υπουργείο", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :

2 σχόλια

Write σχόλια