Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Είμαστε όλοι Έλληνες...

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται και γράφονται δεκάδες απόψεις που μας υπερασπίζονται, λέγοντας οτι η Ελλάδα ανοίγει τον δρόμο στον αγώνα απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα.

Αποτελούμε όντως μια έμπνευση για όσους υποφέρουν εξαιτίας των πλουσίων και των τραπεζών;
Είναι αλήθεια οτι δεν υπάρχει κάποιο όφελος οταν καίγονται τράπεζες και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, παρ΄ όλα αυτά όταν βλέπεις χιλιάδες ανθρώπων στούς δρόμους να διαμαρτύρονται κατά του νέου μνημονίου, χωρίς να "μασάνε" απέναντι σε χιλιάδες αστυνομικούς εντεταλμένους να διαλύσουν τον κόσμο, πάση θυσία, δεν μπορείς παρά να νιώσεις την έκρηξη τοτ θυμού και εσύ, μου θυμίζει το καταπιεσμένο ζώο που αγανακτισμένο γυρίζει και δείχνει τα δόντια του ή αυτόν που ενώ μέχρι τώρα γύριζε δεκάδες φορές και το άλλο μάγουλο, αποφασίζει να ρίξει αυτός το χαστούκι.
Πώς είναι δυνατόν να ζητάς απο εκατομμύρια ανθρώπους να εξαθλιωθούν;
Πως ζητάς να συμφωνίσουν στη μόνιμη ανεργία;
Πώς τους ζητάς να; συναινέσουν στον αφανισμό τους για χάρη των τραπεζών και για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι;
Και ποιός είσαι εσύ που το ζητάς
Ένα σαθρό και διεφθαρμένο σύστημα που έχει απώλέσει κάθε σεβασμό και στηρίζεται σε πολιτικούς ανδρίκελα που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ώρα στην ζωή τους, εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις.
Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι ξένοι και γιαυτό πλέον οι φωνές υπέρ μας έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό για τους έχοντες την εξουσία στα χέρια τους.
Αυτή η διαμαρτυρία που ζήσαμε πριν λίγες ημέρες είναι μια κραυγή που έκανε τον γύρο του κόσμου "για πόσο καιρό ακόμη αυτοί οι βάρβαροι, οι πλούσιοι, οι τράπεζες θα καταστρλεφουν τον κόσμο; και εμείς για πόσο ακόμη θα τους παρακολουθούμε να αδικούν το συνταξιούχο, να διαλύουν την παιδεία, να απαξιώνουν το σύστημα υγείας και να εξαφανίζουν ολόκληρες κοινωνίες προς όφελος των τραπεζικών τους λογαριασμό;"
Ας μη γελειώμαστε όμως, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη, παντού επικρατεί η λογική του χρήματος που προασπαθεί να υπερβεί την ανθρώπινη προς χάρη του κέρδους.
Όταν ακούμε τους αναλυτές, τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς να μιλάνε για την σωτηρία της ευροζώνης, ξεχνάνε να συμπληρώσουν οτι υπάρχει πάνω απ΄ όλα η ΑΝΘΩΠΟΤΗΤΑ.
Οι ξένοι λένε πλέον "είμαστε όλοι Έλληνες" και το λένε αυτό με την επίγνωση οτι δεν απειλούμαστε μόνο εμείς στην τελευταία ανάλυση, γιατί οι λεγόμενοι "καρχαρίες" ε'ιναι σαν τους οδοστρωτήρες δεν υπολογίζουν καμιά πατρίδα και εθνικότητα.
Τα πολιτικά "ανδρίκελα" τύπου Σαρκοζί, Μέρκελ και άλλων είναι οι μαριονέτες που κινούν οι τραπεζίτες, προσωπικά πιστεύω οτι είναι για λύπηση και η ο ιστορικός του μέλοντος θα κρίνει για έλλειψη οράματος, ικανοτήτων και προσωπικότητας.
Η οργή μας πρέπει να έχει στόχο την λογική του κέρδους και το σύστημα του χρήματος.
Με όλα αυτά που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι ευκαρία να σκεφτούμε την επιστροφή στην γή, να ξαναφτιάξουμε τις κοινωνίες μας, να αξιοποιήσουμε τα εγκατελημένα κτήρια και να φροντίσουμε τον συνάνθρωπο που βρέθηκε στον δρόμο απο την λαίλαπα των κερδοσκόπων.
Ίσως αυτό σκέφτονται οι ξένοι και αναφονούν "ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"    

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :