Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ε. Ο. Π. Υ. Υ. το γνωρίζετε...;


 

"Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από γεννήσεως του ελληνικού κράτους άρχισε… Ο ΕΟΠΥΥ είναι η ανατροπή σε όσα άσχημα, στραβά, αγκυλωμένα έχουμε ζήσει στην ΠΦΥ μέχρι σήμερα… Όσα δεν έγιναν έως τώρα, καλούμαστε σε χρόνο ρεκόρ να τα υλοποιήσουμε."
Αυτό είναι το μήνυμα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη στην αρχική σελίδα του οργανισμού.
Τελικά γίνονται καλύτερες ή χειρότερες οι συνθήκες περίθαλψης με τον νέο φορέα ΕΟΠΥΥ;
Τα στοιχεία αναδεικνύουν την αρνητική εικόνα του ΕΟΠΥΥ, με ασφαλισμένους, προσωπικό  και γιατρούς να θεωρούν ότι το νέο σύστημα, αντί για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και άρση της ταλαιπωρίας των ασθενών, οδήγησε σε χειροτέρευση την, ήδη, υφιστάμενη δυσμενή κατάσταση, που υπήρχε πριν από τη λειτουργία του.
Τριτοκοσμικές εικόνες καταγράφονται για άλλη μια φορά στα Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, αλλά και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων με ατελείωτες ουρές και με τον εκνευρισμό των ασθενών να έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Οι περίπου 5.000 γιατροί που έχουν συμβληθεί μέχρι σήμερα με τον νεοσύστατο οργανισμό δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΠΥ.
Πριν από τη συνένωση των ταμείων υπό τον ΕΟΠΥΥ, τα 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων είχαν πρόσβαση σε 8.000 γιατρούς, συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ και 7.000 του ΙΚΑ.
Η απουσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η ανυπαρξία Ενιαίου Συστήματος Προμηθειών, η έλλειψη μηχανοργάνωσης στις μονάδες Υγείας αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία ή άρνηση ιατρών με ειδικότητα, όπως οφθαλμίατροι, δερματολόγοι, κ.α να συμβεβλθούν με τον ΕΟΠΥΥ, το πλαφόν ασθενών που μπορεί να δεχτεί ο συμβεβλημένος ιατρός (200 το μήνα), θεωρούνται από τα πιο βασικά προβλήματα που μπλοκάρουν τη λειτουργία του ασφαλιστικού Οργανισμού.
Χαρακτηριστικά η έλλειψη τέτοιων ιατρών φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και αφορά τους συμβεβλημένους ιατρούς στο Νομό Ηλείας. 

Τα σχόλια πλέον είναι δικά σας.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :