Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Έκκληση μη συμμετοχής...


Στις 18 Μάρτη σε πάρα πολλές πόλεις της επικράτειας διεξάγονταιοι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το άρθρο δεν γράφεται ως κλήση στα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚγια να προσέλθουν ή να μη προσέλθουν στις κάλπες αλλά για να επισημανθεί ότι το δικαίωμα της ψήφουείναι καθαρά επιλογή κάθε πολίτη που επιθυμεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Είμαι από αυτούς που έντονα έχουν αντιδράσει στα αντιλαϊκά μέτραπου έχουν επιβάλλει τόσο η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όσο και η συγκυβέρνησηΝ. Δ. – ΠΑΣΟΚ- ΛΑΟΣ υπό του Λ. Παπαδήμου και επειδή έντονα ακούγεται ότι κατάτην διάρκεια της ψηφοφορίας μεμονωμένα άτομα ή και ομάδες θα προσπαθήσουν νααποδοκιμάσουν ακόμα και προπηλακίσουν όσους επιθυμούν να προσέλθουν σε μιακαθαρά δημοκρατική διαδικασία, θα ήθελα να τονίσω ότι τέτοιου είδους αντιδράσειςείναι φασίζουσες, αντιδημοκρατικές και κυρίως αν προέρχονται από άτομα πουισχυρίζονται ότι ανήκουν σε δημοκρατικά κόμματα, αποδοκιμαστέες.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι αποδοκιμασίας των κομμάτων που συμμετείχανστην λήψη των μέτρων αφαίμαξη του Ελληνικού λαού και ο πιο δημοκρατικός είναι ηκαταψήφιση τους στις εκλογές που πολύ σύντομα θα διεξαχθούν.

Οι πολίτες όμως που επιθυμούν να πράξουν αυτό που τους λέειη συνείδηση τους δεν είναι δυνατόν να προπηλακίζονται από τους ίδιους τους πολίτεςπου μαζί είχαν συγκεντρωθεί στις πλατείες όλης της χώρας κατά την διάρκεια τωνδιαμαρτυριών ενάντια στα μέτρα λιτότητας, δεν είναι δυνατόν να αποδοκιμάζεται οπαππούς, η γιαγιά, η μητέρα, ο πατέρας, ο αδελφός, ή ο συνάδελφός του, επειδή θέλεινα εκλέξει νέο πρόεδρο στο κόμμα που αυτός πιστεύει.

Με αυτές τις σκέψεις, που πιστεύω αρκετοί συμφωνούν, κάνω έκκλησηστους απλούς πολίτες που σκέφτονται λογικά και δημοκρατικά να μη συμμετάσχουνσε τέτοιου είδους ακρότητες.     

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :