Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ποιον να ψηφίσεις στις εκλογές...


Καμαρώνουμε ένα υπέροχο πολιτικό σκηνικό!
Στο ΠΑΣΟΚ, ένα εκ των κορυφαίων στελεχών του δηλώνει πως ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει, με φόντο μια λυσσαλέα δελφινομαχία, η οποία διεξάγεται μέσα στην αδιαφορία για το αν αύριο θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Για το αν αύριο θα υπάρχει χώρα.
Η δε Νέα Δημοκρατία παίζει σε δύο ταμπλό. Είναι στην κυβέρνηση, κάνει όμως και αντιπολίτευση. Στηρίζει το Μνημόνιο, διεξάγει όμως και αντιμνημονιακά γλέντια. Τις προάλλες μάλιστα απόλαυσα πολιτευτή του κόμματος να λέει στην τηλεόραση: «Ε, και να γυρίσουμε στη δραχμή δεν πειράζει...».
Ο μόνος που φαίνεται να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα είναι ο Καρατζαφέρης.
Ο ΛΑΟΣ όμως όλο και συρρικνώνεται (λογικό εδώ που τα λέμε. Πού να βρεις «εθνοπατριώτη» που να γουστάρει ΔΝΤ και τέτοια) και ο λαλίστατος Ακροδεξιός πολιτικός καταλαβαίνει πως, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, σύντομα θα βλέπει στις δημοσκοπήσεις τις πλάτες του Βασίλη Λεβέντη και του Δημοσθένη Βεργή.
Και στην αντιπολίτευση όμως υπάρχει δράση.
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τη λύση! Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αρκεί να σταματήσουμε να πληρώνουμε για τρία χρόνια!
Συμφωνώ. Γιατί μόνο τρία χρόνια όμως; Γιατί όχι δέκα - είκοσι;
Τέλος, το ΚΚΕ λαμβάνει πλέον ραβασάκια από τον Αρχιεπίσκοπο Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος - ανάμεσα σε αναφορές για «σύγχρονους Νέρωνες» και «ψευδοπροφήτες του Ισλάμ» - το συγχαίρει για τη στάση του στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. (Για να χρησιμοποιήσω το γνωστό διαφημιστικό σποτ: Τυχαίο; Δεν νομίζω!).
Και όπου να 'ναι θα έχουμε εκλογές. Ποιον λοιπόν να ψηφίσεις…

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :