Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Έρχεται καταιγίδα… φόρων

Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα λάβουν τις επόμενες μέρες μετεκλογικό μποναμά για την τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Οπως δήλωσε o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής «τις επόμενες μέρες θα έρθουν μια σειρά φόροι που θα επιβαρύνουν όλους τους Ελληνες φορολογούμενους. Πιο συγκεκριμένα περιμένουμε:
- Το ΕΤΑΚ του 2009 το οποίο έχει καθυστερήσει και είναι ήδη έτοιμο.
- Ο ΦΑΠ (φόρος ακίνητης περιουσίας) του 2010.
- Ο ΦΑΠ του 2011.
- Με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα πληρώσουμε σε 5 δόσεις το τέλος ακινητης περιουσίας του 2012.
- Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία είναι κλιμακωτή από 1% με και 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
- Θα έχουμε και αύξηση του φόρου εισοδήματος που θα προέλθει τόσο από τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία έχουν αύξηση 100% και θα υπάρχει και προκαταβολή στους φορολογούμενους, απο τη μείωση του αφορολογήτου από τις 12.000 € στις 5.000 € καθώς επίσης και από τη μείωση των φοροαπαλλαγών που από 20% που ήταν έπεσαν στο 10% για το 2011. Υπάρχει όμως και η μείωση των κλιμακίων στα χαμηλά εισοδήματα που θα τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο ενώ υπάρχει και η κατάργηση του μπόνους του 10% όσον αφορά στις αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι
- Επιπλέον, όσον αφορά στις επιχειρήσεις υπάρχει το τέλος επιτηδεύματος το οποίο είναι 500 ευρώ για κάθε επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία και 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα το οποίο αυτός διατηρεί.

- Η έκτακτη εισφορά που αφορά στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα σκάφη και τις πισίνες.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :