Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Οταν η Ντόρα έλεγε ότι θ' αποχωρήσει από την πολιτική


Πάντα πίστευα ότι, όσο πιο ξεκάθαρες είναι οι θέσεις ενός κόμματος, τόσο πιο πειστικός είναι ο λόγος του. Γι’ αυτό και πιστεύω, ότι βασικό μας μέλημα σήμερα είναι να ξεκαθαρίσουμε τις προτεραιότητες και τις κατευθύνσεις της πολιτικής μας τα επόμενα χρόνια.
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να μιλήσουμε και να προτείνουμε πολιτικές, σε τομείς που η κοινωνία κινείται πιο γρήγορα από τα κόμματα.
      -         Τις νέες τεχνολογίες.
      -         Το περιβάλλον και τις νέες απειλές εναντίον του.
      -         Την αντιμετώπιση της φτώχειας.
      -         Τη μετανάστευση
      -         Την επίλυση του Ασφαλιστικού.
      -         Τη σύνδεση της εργασίας με τις νέες τεχνολογίες.
      -         Τα ζητήματα της Παιδείας και κοινωνίας της γνώσης.  
Πρέπει να πούμε αλήθειες στον ελληνικό λαό. Και να προτείνουμε λύσεις. Η πολιτική οφείλει να καθοδηγεί και να εμπνέει. Να ανοίγει δρόμους και να δίνει κίνητρα δημιουργίας. Και αυτό επιτυγχάνεται υπηρετώντας αρχές και αξίες. Ο μεγαλύτερός μας σύμμαχός μας είναι οι αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της διαφάνειας, τις οποίες υπηρετούμε. Είναι η αίσθηση χρέους και προσφοράς στον τόπο – στοιχείο που ανέκαθεν χαρακτήριζε αυτή την παράταξη. Να  τονίσουμε ότι πολιτικά υπεύθυνος δεν είναι αυτός που κάνει πολιτική με δανεικά, αλλά αυτός που βάζει τάξη και νοικοκυριό στην οικονομία της χώρας. Ότι υπευθυνότητα δεν είναι να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα, αλλά να έχεις το θάρρος να μιλήσεις για τα δυσάρεστα.
Λόγια της Ντόρας απο ομιλία της.

Συνεπέστατη η Ντόρα, δείτε το video και θα κατάλάβετε...


Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :