Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, μία σκληρή συνέχεια του Μνημονίου






Η Ν.Δ. ανακοινώσε το οικονομικό της πρόγραμμα, πλέον ξεκαθάρισε, την μνημονιακή πορεία, που θα ακολουθήσει η χώρα, αν κάνουμε την κουτουράδα, να βγάλουμε το κόμμα των Σαμαρά-Μπακογιάννη-Βορίδη. Παραθέτω μερικά σημεία του προγράμματος με τα σχόλια μου.

Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009.
Δεν μας όρισε, τι θεωρούν 'χαμηλές' συντάξεις, δεδομένου, ότι οι πολύ χαμηλές συντάξεις, δεν έχουν θιγεί, Όσοι παίρνουν συντάξεις 300€, δεν πάει πιο κάτω. Και γενικά, το μετρό αυτό, δεν θα ανακουφίσει μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων.

Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια
Αντωνάκη, αφού πρώτα, η κυβέρνηση Παπαδήμου το τσεκούρωσε, υπόσχεσαι διπλασιασμό του. Και είναι η μεγάλη κοροϊδία, γιατί ως γνωστόν, επίδομα ανεργίας, δικαιούσαι όταν απολυθείς, και για ένα χρόνο. Τα εκατομμύρια των απολυμένων, της διετίας, το μέτρο αυτό δεν τους ακουμπά, και μάλιστα αντί για να επαναφέρεις το επίδομα στα επίπεδα του 2009, για να ωφεληθούν οι απολυμένοι, από το 2011 και μετά, υπόσχεσαι, ένα μέτρο, για τους επόμενους απολυμένους, που θα είναι σαφέστατα λιγότεροι.

Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς
Δεν το έχω καταλάβει. Ως μεγάλο ψέμα ακούγεται, γιατί έτσι θα πρέπει να μπουν στο μέτρο, το 40% του ελληνικού πληθυσμού.

Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.
Νομιμοποίηση όλων των χαρατσιών, της τελευταίας διετίας, σημαίνει αυτό που λέει. Αυτά που κατήγγειλε, και έταζε κατάργηση τους, όταν το έπαιζε 'αντιμνημονιακός', τα υπογράφει δύο χρόνια μετά. Και μάλιστα, η χρησιμότητα του μέτρου, συνίσταται στο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.

Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
Το δέχομαι........

Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους, μέχρι το 2016.
Αισχρή νομιμοποίηση του χαρατσιού για τα ακίνητα, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν είπε για εξαίρεση πρώτης κατοικίας, δεν ήταν αναλυτικός.

Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Απλή υπόσχεση, θα πει σε 3 χρόνια, ότι δεν ήταν δυνατόν........

Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.
Ο Σαμαράς εξήγγειλε απολύσεις. Θα διώξει τους 150000, που προβλέπει το Μνημόνιο.
Απλά θα τους δώσει τριετή επιδόματα ανεργίας. Το ξαναλέω: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, λέει.

Μέτρα για τους δανειολήπτες
Καλά η κακά;;;;;!!!!!!!! Η ασάφεια της μπούρδας!

Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
Χαλάρωση δηλαδή. Και οι πιο συνεπείς επιχειρηματίες, δεν έχουν εκτεθεί για μία-δύο επιταγές, όπως λέει ο Σαμαράς, αλλά σε πολλές περισσότερες. Και οι ελάχιστοι που θα βγουν από τον Τειρεσία, θα τους μπλοκάρουν οι τράπεζες, με τα κολπάκια τους. Είμαι σίγουρος...........

Εξασφαλίζουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Με τα παραπάνω μέτρα, το συγκεκριμένο είναι μάταιο. Δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις, με την εφαρμογή του Μνημονίου 2.

Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Ξεπουλάει, όλη την ακίνητη περιουσία. Σε στιγμή ύφεσης, Αντώνη, δεν θα πουλήσεις, απλά θα χαρίσεις.......Ετοιμαστείτε, να ξεπουλήσουν παραλίες, βουνά, δημόσια κτίρια. Ο ακραίος Φιλελευθερισμός, με όλη την ωμότητα του.........

Να προωθήσουμε αποφασιστικά τις αποκρατικοποιήσεις και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.
Ξεπερνάνε την τρόικα, και ξεπουλάνε ότι δημόσια περιουσία.
ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. Και ο ιδιώτης, που σε πολλές περιπτώσεις, θα έχει το μονοπώλιο, θα εκτοξεύσει τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών και αγαθών σε απίστευτα ύψη.

Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.
Το έχει πει και παλιότερα η ΝΔ. Καταστολή, κρατική βία.......για την συνθήκη του Δουβλίνου, που κάνει την Ελλάδα, χαβούζα μεταναστών, ούτε κουβέντα.



Τα συμπεράσματα, δικά σας............Ο Σαμαράς, θα εφαρμόσει τα περισσότερα, από τα παραπάνω, για το 'κακό' μας.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :