Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μπράβο και πάλι μπράβο.

 
Είμαστε υποχρεωμένοι να συγχαρούμε δημόσια τον Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό για τις ενέργειες που έχει καταβάλει για την αποφυγή της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, που προτείνουν οι μανδαρίνοι με τις απαράδεκτες αποφάσεις – προτάσεις που λαμβάνονται εν αγνοία των εργαζομένων και των ασθενών που εξυπηρετούνται από αυτό.
Η μηνιαία προσέλευση ασθενών στο Κ. Υ. ανέρχεται στα 4500 άτομα που έχουν ανάγκη τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.
Είναι αδιανόητο εκ μέρους της παρούσας διοίκησης των υγειονομικών μονάδων του Νομού Ηλείας να αποδέχονται τέτοιες προτάσεις από ανθρώπους που πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα στο πολύπαθο κόσμο της Ηλείας.
Είμαστε οι πρώτοι που ζητούσαμε και ζητάμε τριτοβάθμια υγειονομική παροχή υπηρεσιών στον νομό μας, αλλά με αποδυνάμωση των υπαρχόντων υγειονομικών μονάδων δεν θα το δεχτούμε ποτέ.
Πάντα ο πυλώνας για την σωστή παροχή υγειονομικής κάλυψης, κυρίως στις αγροτικές και ορεινές περιοχές, ήταν και θα είναι η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και γι αυτό οι αείμνηστοι Δοξιάδης και Γεννηματάς εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το ΕΣΥ.
Τα Κέντρα  Υγείας δημιουργήθηκαν την αποσυμφόρηση των μονάδων παροχής δευτεροβάθμιας και  τριτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών.
Πότε η περιοχή που καλύπτει το Κ. Υ. Γαστούνης είχε δημόσιο ιατρό στον αριθμό που σήμερα αντιστοιχεί σε 7 ιατρούς Γενικής Ιατρικής, 1 Παθολόγο, 1 παιδίατρο, μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο, κάλυψη εκτάκτων περιστατικών όλο το 24ώρο;
Το έχει εδώ και 27 χρόνια που παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται κατά καιρούς δεν μπορεί να σβηστούν με τις αλλοπρόσαλλες και μεροληπτικές προτάσεις μερικών «χαραμοφάγων».

Εμείς θα είμαστε μπροστάρηδες στον κοινό αγώνα πρός αποφυγή για την διάλυση της παρεχόμενης υγείας στην περιοχή του κάμπου θα μας βρουν αντιμέτωπους με όλο τος κόστος που μπορεί να έχουμε.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :