Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Υγεία για όλους...

Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο Κ. Υ. Γαστούνης είναι αποτέλεσμα των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων που λαμβάνονται κάτω από το τραπέζι.
Ανέκαθεν οι διοικήσεις είτε ολοκληρωτικά είτε μερικώς απορροφούσαν προσωπικό από το Κ. Υ.
Οι τωρινές όμως μετακινήσεις ξεπέρασαν κάθε όριο, οι αποφάσεις για κλείσιμο του Κ. Υ. Γαστούνης έχει μπει για τα καλά σε εφαρμογή.
Με την ανοχή της διεύθυνσης του Κ. Υ., μέρος της λάμπει δια της απουσίας της, η διορισμένη και αμειβόμενη διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας απαξιώνει το 1/3 του Ηλειακού λαού που μεταφράζεται σε 50000 λαό που υπερδιπλασιάζεται το καλοκαίρι και τους στερεί το πολυτιμότερο αγαθό την υγεία.
Οι θέσεις και απόψεις του Blog για τον θεσμό της Πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης έχουν δημοσιευτεί επανειλημμένα σε άλλα άρθρα
Δεν νοείται υγεία χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη και τα Κ. Υ. είναι οι πυλώνες αυτού του θεσμού.
Πάντα ήμαστε και είμαστε υπέρ ενός νοσοκομείου στο νομό μας που να προσφέρει όχι μόνο καλές δευτεροβάθμιες αλλά τριτοβάθμιες υπηρεσίες, όχι όμως με αφαίμαξη προσωπικού και ιατρών άλλων υγειονομικών μονάδων.
Η προσφορά του Κ. Υ. δεν είναι μόνο συνταγογράφηση και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, τα οποία βεβαίως είναι απαραίτητα, αλλά θα σας αναφέρουμε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την οδοντιατρική προληπτική ιατρική που εφαρμόζεται από το 1990 τα τότε 7χρονα παιδιά σημερινά 30χρονα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με τα δόντια τους γιατί εφαρμόστηκε η προληπτική ιατρική.
Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο το τι υπηρεσίες έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τα Κ. Υ. αρκεί να τα αφήσουν να προσφέρουν όπως τα εμπνεύστηκε και υλοποίησε  ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς.
  Ζητάμε από όλους του φορείς και το απλό κόσμο τις ώρες των στάσεων εργασίας να παραβρίσκονται στο Κέντρο υγείας ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην υποβάθμιση με κύριο στόχο το κλείσιμο του κατά γενική ομολογία του καλλίτερου Κέντρου Υγείας του Νομού.

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :