Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Πηνειού "Οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη".


 

 
"Για μια ακόμα φορά ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κλάδης ταράζει τα δημοτικά δρώμενα με τις θέσεις του στο φλέγον θέμα που προέκυψε με τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του Δήμου Πηνειού.

Για την στάση του αυτή είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε τις θέσεις του ώστε όλοι οι συνδημότες μας να μάθουν ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ενδιαφέρονται για το καλό αυτού του τόπου και ποιοι κρύβονται κάτω από την ομπρέλα της εξουσίας.
Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και καταψήφισε την πρόταση του δήμαρχου Αλέξη Καστρινού για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, και τεκμειριωμένα, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, και εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν.
Τέλος κατακεραυνώνει όλους τους δημοτικούς συμβούλους (πλειοψηφίας και μειοψηφίας) που ψήφισαν τις υπέρογκες αυξήσεις, καλώντας τους να εξηγήσουν και να πείσουν τους δημότες για την "ανταποδοτικότητα"; των αυξήσεων."
 «Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ.  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ  ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ -ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΗΝΕΙΟΥ»
 Στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Πηνειού αποφασίστηκε εντελώς ξαφνικά , πρόχειρα και κάτω από το πανικό της Δημοτικής Αρχής (αφού  με τη πολιτική αδιαφορίας, αδράνειας και ανικανότητας των προηγούμενων χρόνων  ) έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει ελλειμματικό  προϋπολογισμό .  Έτσι προχώρησε  στην εύκολη λύση,  πέρα  κάθε λογικής  σε περίοδο  οικονομικής κρίσης : δηλαδή  σε υπέρογκες  αυξήσεις στα τέλη  ύδρευσης ( 200 % , 300%εως και 600%) , καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού .
Ο κανονισμός καθαριότητας και  ύδρευσης -  ‘’ περί  νοικοκυρέματος  και καλά του Δήμου ‘’  :  Αλήθεια γιατί ήρθαν τώρα ;;;  Γιατί δε τα εφάρμοζε μία δεκαετία που διοικεί  ;;;  Πολύ απλά , ήρθαν τώρα προσχεδιασμένα και προσχηματικά προκειμένου να περάσει καμουφλαρισμένα ,  όσο πιο ανώδυνα τις μεγάλες αυξήσεις  σε ύδρευση , καθαριότητα και φωτισμό. Μπροστά στο πανικό του ελλείμματος που παρουσιάζει ο  προϋπολογισμός του νέου έτους  που δημιούργησε η λάθος πολιτική της.   
Πριν από οποιαδήποτε σκέψη αναπροσαρμογής των ανταποδοτικών τελών  χρειαζόταν να είχε γίνει εγκαίρως  Οικονομοτεχνική Μελέτη που θα ξεκαθάριζε με σαφήνεια την υπάρχουσα κατάσταση και θα εκτιμούσε τις απαιτούμενες ενέργειες σταδιακά για τις επόμενες χρονιές . Συγκεκριμένα για την ύδρευση  αναλυτική καταγραφή σε κάθε οικισμό  : ο αριθμός των παροχών , το εισπραττόμενο ποσό και η εκτίμηση για τις επόμενες χρονιές . Όσον αφορά τον φωτισμό χρειαζόταν νωρίτερα Τοπογραφική Καταγραφή όλων των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων του Δήμου και πιθανότατα από τον ακριβή αριθμό των τετραγωνικών δεν θα χρειαζόταν σημαντική αναπροσαρμογή.
Για την Γαστούνη  ειδικά , Η  εκτέλεση αντικατάστασής του δικτύου ύδρευσης ( 2008 -2009) αποτελεί Ανάθεμα επειδή  με τις αναποτελεσματικές  εργασίες δεν απομονώθηκε ο παλαιός αγωγός από το νέο . Με αποτέλεσμα να παραμένουν στάσιμα τα νερά στο παλαιό αγωγό και να αποτελεί εστία μόλυνσης για την υγεία των δημοτών. Σε ορισμένες  συνοικίες  όπως Καθολική και Αγκινάρα δεν αντικαταστάθηκε,  παραμένοντας  μέχρι σήμερα Δίκτυο Καρκινογόνου  Αμιάντου . Το μέγιστο  πρόβλημα είναι η ποιότητα του νερού που παρέχεται για κατανάλωση. Το όποιο , όχι  μόνο δεν πίνεται ( εξαιτίας βλαβερών στοιχείων για τον οργανισμό π.χ. σιδήρου , μαγγανίου και ελλιπής χλωρίωσης )  άλλα  ούτε καν  βλέπεται έχοντας λάσπη και σκουριές.
 Από το νερό που φεύγει από τον υδατόπυργο το 30% χρεώνεται στην κατανάλωση και από αυτό ένα 30% πληρώνεται . Δηλαδή υπάρχει  θέμα χρέωσης και θέμα είσπραξης .Αφού τα πόσα είσπραξης λογίζονταν  κατά προσέγγιση δίχως να έχει πότε μετρηθεί με ακρίβεια η ένδειξη της κατανάλωση . ( όπως π.χ. σωστά  γινόταν στο Τραγανό ) .
Όλα τα παραπάνω με ώθησαν να Καταψηφίσω τις μεγάλες αυξήσεις που προταθήκαν από το κ. Δήμαρχο , οι οποίες είναι καθαρά εισπρακτικές σε εποχή κρίσης προκείμενου να κλείσει ένα προϋπολογισμό που είναι στα κόκκινα. Καλώ τους 19 Δημοτικούς Συμβούλους  που τα Ψήφισαν Όλα  , να πείσουν τους Δημότες κατά πόσο είναι ανταποδοτικές από πλευράς Δήμου ( σε νερό - φώς - καθαριότητα )  οι αυξήσεις που υπερψήφισαν ή απλά  τα ψήφισαν όλα  για να κλείσου την οικονομική τρύπα  ενός ελλειμματικού προϋπολογισμού που ακολουθεί ;;;
Υ.Σ. Είναι τουλάχιστον αντιφατικό - παράδοξο , όσο και να θέλει να πείσει ο κ. Δήμαρχος για το αντίθετο  :  Την ίδια στιγμή που προχώρα σε μεγάλες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη  για να κλείσει έναν προβληματικό προϋπολογισμό  που δεν βγαίνει όπως λέει  , την ίδια στιγμή αγοράζει καινούργιο Δημαρχιακό αυτοκίνητο ( με αναμόρφωση  Προϋπολογισμού ) κρατώντας – παραχωρώντας και το προηγούμενο Δημαρχιακό  αυτοκίνητο ( το όποιο αγοράστηκε το 2011 )  σε στενούς του συνεργάτες…
 ΚΛΑΔΗΣ ΚΩΝ . ΠΕΤΡΟΣ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
 
 
 

Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :