Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ερχεται σοκ



Για τη συμφωνία, για όσα τουλάχιστον έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα με τους δανειστές, ενημέρωσαν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος και η κυρία Αχτσιόγλου εξέφρασαν αισιοδοξία για «κλείσιμο» του SLA (staff level agreement) την ερχόμενη Παρασκευή και για συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, καθώς για οριστικοποίηση του τελικού πακέτου σε έκτακτη συνεδρίαση πριν από τις 22 Μαΐου.
Οπως ενημέρωσαν τους βουλευτές, το αφορολόγητο θα μειωθεί στα 5.900 με 6.000 ευρώ, ενώ στο θέμα των συντάξεων δίνεται αγώνας οι περικοπές να ισχύσουν από το 2020. Ωστόσο, το «τσεκούρι» στις συντάξεις θα αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους, από σύνολο 2,5 εκατομμυρίων.
Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν τις συντάξεις των ασφαλισμένων του πρώην ΤΕΒΕ, ακολουθούν οι συντάξεις του Δημοσίου και τέλος του ΙΚΑ.
Ως προς τα αντίμετρα ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε προς τους βουλευτές ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα «στον ίδιο φορολογούμενο» και ανέφερε ως παράδειγμα ότι εκτός της μικρής μείωσης του ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει και επίδομα ενοικίου για όσους δεν έχουν σπίτι.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές προωθούνται:
Μείωση του φόρου επιχειρήσεων σε 26% από 29% που είναι σήμερα
Μείωση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 20% από 22%
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατ. ευρώ
200 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης και ενοικίου
Πλήρης κάλυψη βρεφονηπιακών σταθμών για όλα τα παιδιά – 150 εκατ. ευρώ
400-450 εκατ. ευρώ για επίδομα σε 1ο και 2ο τέκνο
Μείωση της εισφοράς των συνταξιούχων για φάρμακα. Σύμφωνα με το σχέδιο η μείωση θα ανέρχεται σε 50% για όσους λαμβάνουν σύνταξη άνω των 700 ευρώ και 100% και όσους παίρνουν λιγότερα από 700 ευρώ
Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
400 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη – απασχόληση και βασικές υποδομές


Εγγραφή σε αυτό το blog μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :